banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Sommeren '92 kan blive topscorer

Sommerens store danske biografsucces "Sommeren '92" topper med fem nomineringer til årets Bodil-uddeling

I starten af marts skal den danske filmbranches største stjerner hyldes, når de prestigefyldte Bodil-statuetter uddeles.

Torsdag eftermiddag afslørede Danske Filmkritikere de nominerede til dette års priser, og hele 10 danske film var at finde på nomineringslisten.

LÆS OGSÅ: Ulrich Thomsen hyldet for Ricardo-rolle

Det blev den nostalgiske film "Sommeren '92", der handler om det danske fodboldlandsholds overraskende EM-sejr i 1992, der løb med flest nomineringer. Filmen er nomineret i hele fem kategorier. Ud over kategorien "bedste film", er skuespilleren Ulrich Thomsen nomineret som "bedste mandlige hovedrolle" for sin rolle som fodboldlandsholdets træner Richard Møller Nielsen.

LÆS OGSÅ: Johannes Lassen: Sommeren ’92 gav en del blå mærker

Skuespillerinden Lene Marie Christensen er nomineret for "bedste kvindelige birolle" for rollen som fodboldtrænerens hustru, mens Esben Smed og Henning Jensen er nomineret i kategorien "bedste mandlige birolle".

Med næstflest nomineringer ligger filmen "Krigen" med fire nomineringer, mens "En lang historie kort" og "Under sandet" er nomineret i tre kategorier.

LÆS OGSÅ: Feltet nede på ni: Dansk Oscar-drøm lever videre

For første gang er en skuespiller fra en dokumentarfilm nomineret i kategorien "bedste kvindelig birolle". Skuespillerinden Ruth Brejnholm er nemlig nomineret for sin rolle i dokumentaren "Skyggen af en helt".

- Hun er uhyre overbevisende i sin rolle, som man først sent i filmen opdager er en konstruktion, og så er hendes tilstedeværelse i Bodil-feltet også et indirekte bevis på, at grænserne for dokumentarfilm brydes i disse år. Hurra for begge dele, siger Jacob Wendt Jensen, formand for Danske Filmkritikere, i en pressemeddelelse.

Bodil-priserne uddeles den 3. marts i Bremen Teater i København, og det bliver 69. gang, at den danske kritikerpris uddeles.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok