Seks tv-serier til kvindernes internationale kampdag
Robin Wright i rollen som Claire Underwood i "House of Cards"

Seks tv-serier til kvindernes internationale kampdag

8. marts er kvindernes internationale kampdag og dagen kan rundes af med plads i sofaen i selskab med nogle af de stærkeste kvinder i aktuelle serier lige nu

Kvindernes internationale kampdag har fyldt en hel del i medierne i dag, og hvis man ikke lige synes, at den skal rundes af i selskab med eksempelvis Hyacinth Bucket i "Fint skal det være" på TV 2 Charlie, så er der heldigvis masser af andre karismatiske - og ikke mindst stærke - kvinder løs på streamingtjenesterne.

HER&NU har samlet seks stærke kvinder, som det absolut er værd at tilbringe timer i selskab med.

Også på alle andre dage end kvindernes internationale kampdag.

HOUSE OF CARDS, Claire Underwood
Netflix 

Fjerde sæson af House of Cards fik premiere på Netflix i fredags, og nu med Claire Underwood i en endnu mere fremtrædende rolle. Præsidentfruen med de stærke holdninger og store ambitioner skal navigere en mandsdomineret verden, hvor kynismen hersker.

LÆS OGSÅ: Frank Underwood er tilbage: 13 facts om House of Cards

Serien er blevet rost til skyerne og ikke mindst Robin Wright blevet fremhævet for sin rolle som Claire Underwood. Hun er blevet nomineret til både Emmy'er og Golden Globes, hvor hun fik sidstnævnte i 2014 i kategorien bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie.

THE NEWSROOM, Leona Lansing 
HBO Nordic

Tre sæsoner blev det til for dramaserien om livet foran ikke mindst bag kameraet på den fiktive tv-station Atlantis Cable News.

LÆS OGSÅ: Slog igennem i 1969: Her er Pippi Langstrømpe i dag

Leona Lansing er CEO i moderselskabet og selvom hun ikke er en af de bærende roller, så brænder hun i den grad igennem, når hun dukker op. Leveret med masser af gennemslagskraft af Jane Fonda, der to gange er blevet Emmy-nomineret for præstationen.

JESSICA JONES, Jessica Jones
Netflix

En helt anden og noget mere hårdtslående karakter er superhelten Jessica Jones. Hun er ikke den klassiske superhelt, og hun betragter mest af alt sine superkræfter som en belastning, mens hun hutler sig igennem tilværelsen som privatdetektiv med et massivt indtag af whiskey.

LÆS OGSÅ: Harry Potters irriterende fætter Dudley er ikke til at kende

Til gengæld lader hun sig så heller ikke stoppe, og hun har intet til overs for mandschauvinister ...

SUITS, Jessica Lourdes Pearson
Netflix

Sjette sæson af Suits fik premiere i januar, og foreløbigt har de første fire nået frem til Netflix i Danmark.

Serien er sat i et advokatfirmaet Pearson Specter Litt i New York. Jessica Lourdes Pearson var med til at grundlægge firmaet og absolut ikke en kvinde, som man løber om hjørner med.

LÆS OGSÅ: Ny historisk dramaserie får dansk premiere

Hun spilles af Gina Torres, som har været med i adskillige store tv-serier som "Angel" "24 timer" og "Hannibal".

PARKS AND RECREATION, Leslie Knope
HBO Nordic 

Mens der er masser af glimt i øjet i Suits, så er der dømt ren komedie i Parks and Recreation, der i høj grad bæres igennem af Amy Poehler i rollen som den ambitiøse og voldsomt positive embedsmand i vej- og parkafdelingen i byen Pawnee, Leslie Knope.

Amy Poehler er blevet nomineret til en Emmy frem gange og Golden Globe tre gange for rollen, og hun fik sidstnævnte i 2014.

DOWNTON ABBEY, Violet Crawley
Netflix 

Det er næppe gået ret manges næse forbi, at Downton Abbey har etableret sig med en enorm international fanskare. Derfor gik der også et suk gennem de fleste, da det stod klart, at sæson 6 blev den sidste.

Beslutningen truffet, fordi Maggie Smith ikke ville fortsætte i rollen som Violet Crawley og produceren ikke følte, at serien ville være det samme uden hende.

LÆS OGSÅ: Downton Abbey-skaber: - Der kommer en film

Violet Crawley er da også en af de mest karismatiske skikkelser i serien. Familiens matriark, der styrer med en fast hånd og knastør humor.

Maggie Smith er blevet belønnet med to Emmy'er og en Golden Globe for sin præstation.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok