banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Skuespilleren Pilou Asbæk dedikerer Oscar-nomineringen til de danske soldater i Afghanistan.

Pilou om Oscar-nominering: Den er til de danske soldater

Den danske film 'Krigen' kan vinde en Oscar i kategorien 'Bedste ikke-engelsksprogede film'.

Tillykke til Pilou Asbæk, tillykke til instruktør Tobias Lindholm og tillykke til hele holdet bag den danske film ’Krigen’.

Sådan har det med garanti lydt igen og igen i går, hvor det blev officielt, at filmen om de danske Afghanistan-soldater er nomineret til en Oscar i kategorien ’Bedste ikke-engelsksprogede film’.

- Jeg ligger på et hotelværelse i Los Angeles og har lige talt med Tobias (instruktøren Tobias Lindholm, red.). Jeg er glad. Han er glad. Min mor og far er glade. Det er virkelig fedt, siger Pilou Asbæk til eb.dk.

Artiklen fortsættes under billedetPilou Asbæk i rollen som kompagnichef Claus Michael Pedersen. Foto: Per Arnesen/Nordisk Film

For Tobias Lindholm var dagen længe ventet, og han sad klar foran computeren, da de nominerede blev offentliggjort.

- Jeg stod hjemme i mit køkken med min computer og fulgte live-streamingen. Jeg talte forkert, så da de første fire film var nævnt, troede jeg, alle fem nomineringer var afsløret, så skuffelsen nåede lige at ramme mig, før de så sagde ’Krigen’. Jeg ringede straks til Pilou og skreg af grin, siger Tobias Lindholm til metroxpress.

Tobias Lindholm fortæller videre, at han og Pilou Asbæk har kørt kampagne for filmen i USA, og han mener, filmen har haft en fordel qua, at det er en krigsfilm, hvilket amerikanerne traditionelt er glade for.

- Jeg tror, de synes, det er fascinerende at se, hvordan krig foregår for danske soldater. Mange af amerikanerne vidste jo ikke engang, at Danmark har været med i Afghanistan, siger Tobias Lindholm.

LÆS OGSÅ: Krigen er Oscar-nomineret

Selv om Pilou Asbæk forventer, at filmen ’Son of Saul’ løber med prisen, så er han glad. Ikke bare på egne vegne, men især på de danske soldaters.

- Det her er noget, som vi har ønsket mere end noget andet at kunne give til de danske drenge, de danske soldater i Afghanistan, der har bidraget til vores film, siger skuespilleren.

De gyldne statuetter uddeles den 28. februar i Dolby Theatre i Hollywood.

LÆS OGSÅ: Trailer: Se glimt fra "Krigen", om liv og død i Afghanistan

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok