Pelle om "Tag pengene og løb": Sådan ville jeg selv skjule pengene

  I "Tag pengene og løb" skal helt almindelige danskere forsøge at løbe om hjørner med politiet. Men det er ikke så nemt har programmets nye vært, Pelle Hvenegaard, erfaret.

  Pelle Hvenegaard vender torsdag tilbage i værtsrollen, når han åbner op for Kanal 5-programmet "Tag pengene og løb" - programmet, hvor to danskere har en time til at skjule en kuffert med 100.000 kroner, og et hold af politiets efterforskere har 30 timer til at finde pengene.

  Lykkes det for efterforskerne at finde kufferten har det hele været forgæves, og de to deltagere må gå tomhændede hjem.

  - Det er lidt et luksusprogram at være vært på, for der er en masse, der gør arbejdet for en. Opgaven er bare at holde seerne lidt i hånden undervejs, griner Pelle Hvenegaard.

  Artiklen fortsætter under billedetPelle Hvenegaard er ny vært på Kanal 5-programmet "Tag pengene og løb". Foto: Bo Nymann

  Han har taget over for en sygdomsramt Ibi Makienok, og det har været en positiv oplevelse.

  - Programmet er så ægte forstået på den måde, at vi finder deltagerne på gaden. Det minder mig om min spæde tv-barndom, hvor jeg lavede rigtig meget med at finde folk på gaden og fortælle deres historier. Der er så mange tv-programmer, der er styret i hoved og andetsteds, hvor manus nærmest er skrevet på forhånd, siger Pelle Hvenegaard.

  - Det er det ikke her, og det gør det sindssygt spændende at være vidne til. Jeg er ligeså spændt på, om deltagerne klarer den, som alle andre er.

  LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaard: Sådan har Ibi det

  Stemmen kører af sted, og ordene flyder i en lind strøm. Det er først, da han bliver spurgt, hvordan han mon selv ville klare sig i programmet, at han må standse op og tænke over, hvad der kommer ud af munden som det næste.

  - Gad vide om jeg ville være en god forbryder? Det er jo ikke nemt. Nærmest en kunst i sig selv. Jeg vil ikke lægge hovedet på blokken og sige, at jeg kunne klare det, men jeg har jo set, hvordan andre har gjort og luret, hvad der er godt og dårligt. Den største dræber er vidner. Hvor er det vildt, hvad vidner kan gøre, forklarer han.

  LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaard: Folk tror jeg er datingekspert

  Et af elementerne i programmet er, at deltagerne puttes 30 timer i isolation, hvor de kun møder to afhøringsledere, der skal udfritte dem for oplysninger.

  - Det virker jo nemt nok, tænker jeg, og derfor er det vildt at se, hvor pressede nogle af deltagerne bliver. Jeg ved ikke, hvordan jeg selv ville reagere, men jeg tror ikke, at jeg ville bryde mig om det. Jeg har det ikke så godt med, at andre bestemmer over mig, og jeg tror, at jeg ville blive sindssygt irriteret.

  LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaard: Sad og så tv - endte på toppen af Afrika

  Du afslutter programmet med at sige: ”Til næste gang kan du tænke over, hvad ville du gøre?” Så det spørgsmål vil jeg sende videre til dig selv?
  - Ja, hvad ville jeg egentlig gøre… Jeg ville tænke sindssygt meget på vidner, det er dem, der er altafgørende, og jeg ville gøre alt for ikke blive set. Man kan prøve at lægge røgslør, men efterforskerne er sindssygt gode til at lure, om vennerne lyver.

  - Alfa og omega er, at man uset kan finde et gemmested med mange muligheder. Det gælder om at få strisserne ud på herrens mark - og problemet er, at der er så mange mellemregninger i opklaringsprocessen. Jeg ville nok tænke i, om jeg havde en forbryderven, som kunne hjælpe mig. Man skal have en professionel ved sin side, for det er hamrende svært, griner han.

  ”Tag pengene og løb” har premiere på torsdag på Kanal 5.

  Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

  Ok