banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Mans Zelmerlow vandt Eurovision i Wien sidste år, og dermed fik Sverige retten til at være vært for det store show i år.

Nyt pointsystem til Eurovision

Det klassiske ”douze point”-system er en saga blot, i år indføres der en ny pointfordeling i Eurovision.

Siden 1975 har pointfordeling i Eurovision Song Contest været en fordeling af 10 point, hvor 12 er det højeste. Men nu vil pointene kunne nå uanede højder.

Først fordeler de professionelle juryer deres point efter det velkendte ”douze point”-system, og derefter vil sms-stemmerne bliver givet.

LÆS OGSÅ: 9 sange klar til Eurovision

Seerne fordeler selv de 10 point fra ”douze point”-systemet på deres 10 yndlingssange. Efterfølgende vil alle pointene til hver enkelt sang blive lagt sammen. Værterne præsenterer så pointene, startende med den sang der har fået færrest point og arbejde sig igennem alle sange, for til sidst at komme til den der har fået flest point. Det vil altså sige, at en sang kan for eksempel modtage 88 point fra seerne.

Hos folkene bag Eurovision Song Contest håber man, at ændringen vil trække spændingen til det allersidste øjeblik:

 - I de forrige år har man vidst, hvem der ville vinde i op til 20 minutter før, optælling af stemmerne var færdig, og det er ikke godt for tv. Denne ændring vil give slutningen af showet mere spænding. Det handler om at skabe tv-magi, siger Eurovision Song Contest producer Christer Björkman til eurovison.tv

LÆS OGSÅ: Kirsten Siggard overrasker: Klar til Grand Prix-comeback

Artiklen fortsætter under billedetSidste års vinder Mans Zelmerlow skal i år styre slagets gang, sammen med Petra Mede, der også var vært sidste gang den store fest besøgte Sverige. Foto All Over 

Hos melodigrandprixfans.dk synes formanden, Johann Sørensen, det er en god ide med ændringen, og han tror også, det vil bringe mere spænding til showet. Men han mener ikke, man bare skal ændre i showet:

- Man skal huske, det er verdens ældste underholdningsprogram, man har med at gøre. Man må gerne ændre i formatet, så det passer til den tid vi er i, men det skal være med respekt for historien. Kigger man på Eurovision for 10 år siden, er det meget forskelligt fra i dag, men ændringerne er sket gradvis, og det synes jeg er en fin måde at gøre det på, for det bliver nødt til at følge med tiden, fortæller han til HER&NU

LÆS OGSÅ: Tv-vært forlænger sin barsel: Vrøvl med Viggo

Man håber med det nye system, at det bliver seernes stemmer, der bliver det tungeste i vægtskålen, og dermed sikre at det er deres favorit-sang der vinder.

Se det nye system forklaret i videoen her:

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok