banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Her er hemmeligheden bag Lighthouse Xs succes

I virkeligheden stillede Lighthouse X slet ikke op i Melodi Grand Prix for at vinde

Ingen var mere overraskende end Lighthouse X. For Søren Bregendal, 32, Martin Skriver, 29, og Johannes Nymark, 30, stillede ikke op i Melodi Grand Prix for at vinde. Det lyder helt utroligt, men de satte sig i sin tid sammen for at tage socialt ansvar. Ikke for at tjene penge på popmusik.

- Nej, vi deltog ikke for at vinde. Vi var heller ikke med for at tabe, men vi var med for at fortælle den historie, der er Lighthouse X. Vi vil gerne sprede kærlighed og give noget at være fælles om, ­forklarer Søren, der i sin tid tog initiativ til det, der blev Lighthouse X.

LÆS OGSÅ: 9 sange klar til Eurovision - hør dem her

For at understrege, at de mener det ­alvorligt, giver de også en del af de penge, de får for at være Lighthouse X, til velgørende formål.

Artiklen fortsætter under billedetLighthouse X gav vindernummeret endnu en gang til efterfesten. Uden dansere. Foto: Henrik R. Petersen

Søren har valgt Børn, Unge & Sorg, mens Johannes har Børnehjertefonden, og Martin har Julemærkefonden.

- Da vi skulle starte generalprøven i fredags sad vi og kiggede hinanden dybt i ­øjnene og blev enige om, at vi egentlig havde vundet. For da havde vi allerede fået vores budskab meget bredt ud i alle de interview, vi havde givet.

Generalprøven vandt de også. På alle måder. På scenen blev de kåret som prøvevindere, men publikum i salen var også glade og i Grand Prix-fanklubbens exit-poll løb de også med sejren.

LÆS OGSÅ: Silas og Johannes forsøger at få et barn mere

- Derfor var det nærmest surrealistisk, at vi endte med at vinde. En slags deja-vu. Vi havde jo allerede prøvet det. Faktisk har vi beskæftiget os meget lidt med konkurrencedelen og heller ikke opfordret nogen til at stemme. Al energien har vi bare brugt på vores show og have det fedt på scenen. Vi havde det virkelig sjovt, siger Martin Skriver, der nyder at være sammen med Johannes og Søren.

Artiklen fortsætter under billedetDet var en træt trio, der tog imod pressen dagen derpå. Foto: Henrik R. Petersen

At de tre skulle have svært ved at blive enige om noget som helst, kan han ikke genkende. Og regulære skænderier har de aldrig.

- Søren er den, der tager sig af alt det praktiske, men vi har en aftale om at være enige om alt. Det bliver respekteret hvis der er to, der synes, det er fint, men en, der ikke gør, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Surpriiise! Grand Prix-vinder hyldet af kollegaerne

- Det er faktisk helt uproblematisk. Man kan selvfølgelig godt tage en lille diskussion og spørge ind til det, men vi er jo voksne mennesker, så der er aldrig noget drama. Det er gået godt i fire år indtil videre, og det tror jeg ikke, Grand Prix'et kommer til at lave om på, fastlår Søren.

LÆS OGSÅ: Silas og Johannes: Det værste ved at arbejde sammen

- Vi kan diskutere virkelig intenst. Men regulære skænderier har vi aldrig. Jeg ved godt, det lyder underligt, men vi har jo et grundlæggende fællesskab og idé om, hvad vi vil, og derfor lander vi ­altid et sted hvor alle er glade.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok