'Kollektivet'-skuespiller om Guldbjørn: Vi fortjener det
'Kollektivet' med blandt andre Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm i hovedrollerne, har premiere den 14. januar.

'Kollektivet'-skuespiller om Guldbjørn: Vi fortjener det

I filmen 'Kollektivet' har man forsøgt at efterligne det kollektiv, som instruktøren Thomas Vinterberg voksede op i, fortæller skuespilleren Julie Agnete Vang.

Den har end ikke haft premiere i Danmark endnu, men mandag kom det frem, at den nye Thomas Vinterberg-film ’Kollektivet’ er udtaget til hovedkonkurrencen ved Berlin International Filmfestival.

LÆS OGSÅ: Vinterbergs nye film kan vinde guldbjørnen

Den er med andre ord i spil til at vinde den eftertragtede Guldbjørn, og det er noget, der vækker glæde hos Julie Agnete Vang, der i rollen som Mona flytter ind i kollektivet.

- Det er så dejligt. En skøn følelse. Hvis jeg selv skal sige det, er det også velfortjent, for jeg synes virkelig, at det er en god film, så nu må vi se, siger hun håbefuldt til HER&NU.

Artiklen fortsætter under billedet
Julie Agnete Vang i rollen som Mona bagerst til højre. Foto: Nordisk Film

Med roller i hit-serierne ’Forbrydelsen’ og ’Borgen’ er hun ikke uvant med store tv-produktioner, men spillefilm er alligevel en anden sag.

- Det har været sindssygt spændende og anderledes. En serie som ’Borgen’ optager man over et helt år, så man kommer langt ind under huden på karakteren, mens en filmperiode omvendt er sindssygt intens.

- Vi skulle optage nærmest alle scenerne i kollektivet i Sverige, og det gjorde, at vi boede sammen, spiste sammen og virkelig fik mulighed for at lære hinanden at kende. Jeg synes også, at man kan mærke i filmen, at vi har en fællesskabsfølelse. Der blev grinet rigtig meget, fortæller Julie Agnete Vang.

LÆS OGSÅ: Star Wars-stjerne: Her er min danske kæreste

Hun nød at arbejde under ’Jagten’-instruktøren Thomas Vinterberg.

- Det har været en oplevelse. Han er simpelthen så rar og behagelig at være sammen med. Han er diktatorens modsætning, der er god til at få en til at føle sig hørt og vigtig, mens han samtidig stiller krav og er super skarp på, hvilken retning han vil gå. Han er selv vokset op i det kollektiv, som vi er inspireret af, og det var tydeligt at se på ham, hvor tæt på det autentiske look vores kollektiv var, siger Julie Agnete Vang.

’Kollektivet’ har premiere den 14. januar.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok