banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Tobias Lindholm kan søndag aften hjemtage en Oscar for "Krigen".

Instruktør: Derfor klarer danske film sig så godt ude i verden

Tobias Lindholm roste den danske regering for at støtte dansk film på et symposium i Oscar-akademiet. Det er derfor danske film klarer sig så godt ude i verden, mener han

Lindholm roste den danske regering for at støtte dansk film, da han sad på Oscar-akademiets scene i Los Angeles lørdag morgen.

- Det er fordi vi har støtte fra regeringen, at vi kan lave film, der klarer sig godt ude i verden, sagde Tobias Lindholm til en sal fuld af tilskuere, hvoraf mange var medlemmer af akademiets foreign language film branch (afdeling for fremmedsprogede film, red) 

- Vores land består kun af 5.5 millioner mennesker, men fordi vi har politisk støtte, formår vi at lave film, der bliver vedkommende verden over,  sagde Tobias Lindholm, der er den 13. danske instruktør, der har den ære at være nomineret til en Oscar i denne kategori.

- Det er jeg meget stolt af.

LÆS OGSÅ: Den oversete danske Oscar-bejler: - Det er stort

Tobias Lindholm deltog i Foreign Language Film Symposium sammen med sine kolleager fra Ungarn, Jordan og Columbia, der også er nominerede i kategorien Bedste Udenlandske Film. Hans kollega bag filmen "Mustang" var i Frankrig for at modtage den franske Oscar, Césaren. 

- Jeg får derfor frihed til at gøre mit arbejde, sagde Tobias Lindholm om den kreative fleksibilitet, som danske instruktører har.

- Men jeg har selvfølgelig lært at skrive på budget.

Næste film med Thomas Vinterberg
Tobias Lindholms mål med "Krigen" var at lave en film om den danske ’krigsgeneration’ i en nation, som for første gang var i krig siden anden verdenskrig. Men han kunne ikke knække nøden, hvordan han skulle vinkle filmen. Til han mødte den danske soldat Martin Tamm Andersen på en bar.

- Der sker vidunderlige ting i forbindelse med alkohol, sagde Tobias Lindholm leende.

- Vi købte også en flaske rom, da vi skulle diskutere, hvordan filmen skulle klippes.

TV: Krigens Oscar-nominering krævede hårdt arbejde27. februar 2016, kl. 10:04TV: Krigens Oscar-nominering krævede hårdt arbejde

Akademiets ordstyrer, Mark Johnson, konkluderede derefter vittigt, at alkohol tilsyneladende havde en stor rolle i den danske instruktørs karriere. Hvortil Tobias Lindholm prompte svarede: - Det er også derfor den næste film jeg laver sammen med Thomas Vinterberg hedder "Drunk".

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok