Hvad blev der af Hercules? Her er han i dag
Kevin Sorbo blev kastet ud i international berømmelse, da han fik rollen som Hercules.

Hvad blev der af Hercules? Her er han i dag

Han var den sympatiske helt, der kæmpede for de svage i en eventyrverden i antikkens Grækenland, og nu er manden bag Hercules aktuel i en ny eventyrserie

Det blev serien, der banede vejen for succes-serien "Xena: Warrior Princess" og lagde grunden for New Zealand som kulisse til optagelserne af "Ringenes Herre"-filmene. Det kastede også Kevin Sorbo ud i international stjernestatus i rollen som Hercules.

Den berejste fotomodel fik rollen som Hercules i 1994, hvor der blev produceret en stribe tv-film, der senere udviklede sig til en egentlig tv-serie, der løb frem til 1999, hvor det hele sluttede relativt brat halvvejs gennem sæsonen.

LÆS OGSÅ: Her er stjernerne fra M*A*S*H nu

På det tidspunkt havde Kevin Sorbo meddelt, at han ikke ønskede at forlænge sin kontrakt, og i stedet sprunget til en hovedrolle i tv-serien "Andromeda".

- De tilbød en treårig forlængelse, men jeg var brændt ud. Jeg erklærede, at "nu har vi gjort det her i syv sæsoner, og jeg er klar til at prøve noget nyt". Deres svar var fint, så laver vi otte timer mere, og stopper der. I praksis tror jeg, at de sagde "fuck dig". De lavede en forhastet afslutning, og det skulle de ikke have gjort, forklarede Kevin Sorbo i 2007 til The Scifi World.

- Vi kunne nemt have lavet de planlagte 22 afsnit, og jeg tror deres barnlige optræden ramte dem selv og alle fansene til sidst. Det var ærgerligt og uheldigt. Det er noget, som jeg altid vil fortryde og ville ønske, at vi kunne have gjort anderledes.

LÆS OGSÅ: 35 års jubilæum på Dollars: Sådan gik det rivalerne Alexis og Krystle

Artiklen fortsætter under billedetKevin Sorbo til MovieGuide Awards 2016 i Los Angeles tidligere på måneden. Foto: All Over

Kevin Sorbo slap da heller ikke eventyrgenren. Godt nok blev den græske mytologi i første omgang erstattet af rumeventyret Andromeda, men i 2008 dukkede han så op i parodien "Meet the Spartans" og i 2014 fik han chancen som Gojun Pye i fantasy-eventyret "Mythica: A Quest for Heroes", en rolle han gentog i efterfølgerne "Mythica: The Darkspore" og "Mythica: The Necromancer" samt i den kommende "Mythica: The Iron Crown".

- Jeg har altid elsket fantasy/scifi-genren. Jeg er altid blevet tiltrukket af den. Jeg er vokset op med "Star Trek"-serien, "Outer Limits" og genudsendelserne af "Hercules" med Steve Reeves. Det er faldet mig naturligt at fortsætte i deres fodspor, forklarede Kevin Sorbo til The Scifi World.

LÆS OGSÅ: Svensk Tarzan får internettet til at koge

Artiklen fortsætter under billedetKevin Sorbo som Hercules og hans faste følgesvend Iolaus, spillet af Michael Hurst. Hurst har de seneste mange år primært arbejdet som instruktør. Blandt andet på flere afsnit af den historiske actionserie "Spartacus: Blood and Sand". Foto: All Over

Den nu 57-årige skuespiller har dog også prøvet kræfter med andre type roller, og nogle vil måske huske ham for en række westernfilm og gæsteoptrædender i komedieserier som "Two and a Half Men", "Et umage par", "According to Jim" og "Hope & Faith".

LÆS OGSÅ: The Rock var ude i tovene: Jeg kæmpede med en depression

Og så kunne det endda være gået helt anderledes, hvis han tilbage i 1993 havde fået rollen som Superman/Clark Kent i tv-serien "Lois & Clark - Supermans nye eventyr", hvor han blev slået på målstregen af Dean Cain.

- Det stod mellem Dean og mig til rollen. Min agent sagde, at jeg havde fået den, men 24 timer senere gav de den til Dean. Men jeg er ikke bitter. Han er en meget bedre Superman end mig, og så gav det mig muligheden for at spille Hercules, forklarede Kevin Sorbo i 1997 til Calgary Sun.

Artiklen fortsætter under billedetKevin Sorbo har været gift med skuespilleren Sam Jenkins siden 1998. De mødtes under optagelserne til "Hercules", hvor hun indledningsvis fik en rolle som Prinsesse Kirin. Hun vendte senere tilbage til serien i rollen som Hercules' kone Serena. De har tre børn sammen. Foto: All Over

LÆS OGSÅ: X-files-skaber: Det slutter ikke her

Samme år var han også på tale til rollen som Fox Mulder i "Strengt Fortroligt". En rolle der endte med at gå til David Duchovny. 

- David er rigtig god til det, som han laver, men jeg tror, at jeg ville have bidraget med en anden form for humor. Jeg kan være meget sarkastisk, forklarede Sorbo i 1997 til Australia TV Week. Senere uddybede han over Winston-Salem Journal, at han ikke var i nærheden at rollen.

- Jeg var til læseprøve to gange, og ikke i nærheden af at få rollen. Hvordan ville det have været anderledes, hvis de havde givet mig rollen? Mulder ville have været højere.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok