Hun lægger dansk stemme til Violetta: Unge piger kimede mig ned
Martina Stoessel i rollen som 'Violetta'. I Danmark er det skuespilleren Marie Tourell Søderberg, der lægger stemme til.

Hun lægger dansk stemme til Violetta: Unge piger kimede mig ned

Den danske skuespillerinde, Marie Tourell Søderberg, lægger dansk stemme til Violetta i serien af samme navn, og det er en speciel oplevelse.

Et af Disneys helt store hits de senere år er serien ’Violetta’, der handler om den musikalsk talentfulde teenager Violetta.

Serien har gået sin sejrsgang fra oprindelseslandet Argentina og verden over i et omfang, så der findes deciderede blade dedikeret til serien. Også i Danmark kan man uge efter uge følge Violetta, der dog pludselig snakker dansk. Her er det den kendte skuespillerinde Marie Tourell Søderberg, der lægger stemme til.

- Jeg har dubbet (lagt stemme til, red.) siden jeg var 10 år gammel, så jeg er ret erfaren efterhånden. Men ’Violetta’ er alligevel noget særligt, fordi der er så mange afsnit. Man kommer ind under huden på karakteren på en helt anderledes måde, siger Marie Tourell Søderberg, der fik sit folkelige gennembrud i rollen som Inge i DR’s ’1864’.

Artiklen fortsætter under billedetMarie Tourell Søderberg (t.h.) lægger dansk stemme til Violetta. Foto: All Over/Peter Hauerbach

Selv om hun har lagt stemme til Violetta i tre år, har hun faktisk aldrig set serien, fordi hun ikke har kanalen. Men det er der andre, der har.

- Jeg har oplevet piger, der ringer og sms’er, fordi de har fundet ud af, at jeg er den danske Violetta. Det var sjovt i en periode, men til sidst måtte jeg få Kasper Leisner (stemmen bag Violettas far, red.) til at indtale en telefonsvarer, hvor han sagde, at de skulle stoppe med at ringe, så Violetta kunne passe sin skole, griner hun.

LÆS OGSÅ: Stemmen bag Dr. Doofenshmirtz: Jeg får teenagepiger til at rødme

Når hun lægger stemme til Violetta, sker det uden forberedelse og ved lynhurtig oversættelse fra spansk til dansk.

- Jeg ser faktisk ikke engang afsnittet først. Det får man kun lov til i starten, så jeg lytter efter tonefaldet og gengiver. Det er ikke så svært, som det lyder, forklarer Marie Tourell Søderberg, der fortsætter:

- Det betyder så også, at hvis Violetta kysser Leon, så aner jeg det jo ikke og får et chok. 

LÆS OGSÅ: 87 år i glemsel: Ukendt Disney-film dukket op i arkiv

Da serien ’Violetta’ efterhånden har vokset sig så stor, at der er over 200 afsnit, så skiller jobbet sig også ud ved, at der er et godt, socialt sammenhold stemmeskuespillerne imellem.

- Hele holdet ses, holder fester eller tager på argentinsk restaurant sammen. Der er et stort sammenhold, og nogle gange får man en sms fra en af de andre, hvor der står ’Glæd dig til afsnit 217, der sker noget vildt’. Det er ret usædvanligt med sådan et sammenhold, understreger Marie Tourell Søderberg.

Bliver du genkendt som Violetta, når du f.eks. snakker med en ven nede i Fakta?
- Haha, nej, det har jeg aldrig oplevet. Men jeg får nogle gange at vide, at jeg har en dejlig stemme. Jeg tror faktisk ikke engang, mine venner ved, at jeg er Violetta, siger hun.

Udover rollen som Violetta har Marie Tourell Søderberg også lagt stemme til Alice i Tim Burtons 'Alice i Eventyrland' og Kika i 'Kika og Bob'. Derudover har hun blandt andet haft roller i ’Steppeulven’ og ’1864’.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok