banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Kurs mod fjerne kyster: Emil i livsfare

I næste uges afsnit af "Kurs mod fjerne kyster" frygter Mikkel, at ældstesønnen, Emil, ikke kommer op til overfladen igen.

Familien er stadig i det vestlige Stillehav i øriget Vanuatu. Øriget ligger i et område, der ofte rammes af jordskælv. Bare i løbet af 40 år har der været over 50 jordskælv, der har målt over syv på Richterskalaen.

Øen, der bliver smidt anker ved, var et strategisk vigtigt punkt under Stillehavskrigen, og på grund af drabelige slag er øen, og havet omkring den, fyldt med vrag. Mikkel og sønnernes hang til historie får dem selvfølgelig ned i dybet for at undersøge de velholdte rester af krigsskibet USS President Coolidge.

LÆS OGSÅ: Stort interview med Janni Spies: Det har været hårdt

Dele af vraget ligger så dybt, at det kun er Emil og dykkerinstruktøren, der kan dykke derned, fordi man skal have en speciel slags luft med, når det er så dybt. Mikkel og Theis må pænt vente på strandbredden, til gengæld lover Emil dem lækre billeder vraget.

Lige i det Emil forsvinder under overfladen, ringer Marian og fortæller, der har været et jordskælv. Et stort et af slagsen der målte 7,9 på Richterskalaen

LÆS OGSÅ: Dansktoppens triste skæbner: Selvmord, druk, vold og sygdom

Artiklen fortsætter under billedetHele banden var også på dykkertur sammen. I afsnittet får seerne et muntert indblik i, hvordan man slår tiden ihjel, når man skal vente under vandet. Foto: Hannelore Dörner/TV2

- Vi har siddet i bilen på den bumpede vej, det er simpelthen derfor, vi ikke har mærket det, fortæller en rystet Mikkel til sin kone i telefonen.

LÆS OGSÅ: Britisk superstjerne dukkede op på Frederiksborg Slot

Jordskælv kommer sjældent alene, men følges ofte af et efterskælv. Så Mikkel Beha kan ikke gøre andet end at stå på stranden og krydse fingre for, at et sådan et ikke kommer. Hvis det skulle ske, mens Emil er nede i det 73 år gamle vrag, er risikoen for sammenstyrtninger stor, og en sammenstyrtning kan resultere i, at Emil ikke kan komme ud igen.

- Uret går virkelig langsomt denne morgen, fortæller Mikkel.

LÆS OGSÅ: Erik Brandt taler ud: Livet er godt igen

Emil kommer heldigvis op igen, men deres dyk har ikke været uberørt af jordskælvet.  

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok