Efter Grand Prix-fyring: Jury-medlem føler sig fejlciteret
Det nu tidligere jurymedlem afviser, at han har peget på en favorit.

Efter Grand Prix-fyring: Jury-medlem føler sig fejlciteret

En artikel i metroxpress kostede Johann Sørensen pladsen i DR's ekspertjury til det danske Melodi Grand Prix. Johann Sørensen mener, at han er blevet fejlciteret, men det afvises af journalisten bag artiklen.

"Formanden for den danske Melodi Grand Prix-fanklub, Johann Sørensen, vurderer, at Simone med sangen "Heart Shaped Hole" vinder årets Melodi Grand Prix."

Sådan lød det i indledningen på en artikel i metroxpress tirsdag. Da Johann Sørensen også var medlem af DR's ekspertjury, der i Grand Prix'ets første runde har 50 procent af stemmerne, valgte Danmarks Radio at fjerne Johann Sørensen fra posten som en direkte konsekvens af artiklen i avisen.

LÆS OGSÅ: Grand Prix-skandale: DR fyrer jurymedlem

Men Johann Sørensen føler sig fejlciteret, fortæller han til HER&NU.

- Jeg har aldrig nogensinde sagt, at jeg mener, Simone vinder Melodi Grand Prix’et. Jeg er brandærgerlig over, at den pågældende journalist ikke har citeret mig korrekt. Det er det, man kalder journalistisk sjusk, siger Johann Sørensen, der selv arbejder som journalist hos TV 2 Østjylland.

- Journalisten og jeg snakker om, at hun er stor favorit hos bookmakerne. Det kan enhver, der tjekker oddsene, se, og så tilføjer jeg, at hun ligger godt til i fanafstemninger både i ind- og udland. Han spørger mig, hvorfor jeg tror, hun er så populær, hvortil jeg svarer, at en del af forklaringen nok er, at hun har deltaget før og er et kendt ansigt, men at man skal vente med at drage konklusioner, da bookmakerne før har taget fejl.

LÆS OGSÅ: DR's barske besked til Grand Prix-legenden: Du er for gammel

I artiklen står der også, at Johann Sørensen spår Muri & Mario en plads i top-3, hvilket han betegner som en stramning.

- Jeg ved godt, at der er visse rammer, når man er jurymedlem. Og som jeg også forklarede journalisten, så kan man først danne sig et helhedsindtryk, når de står på scenen. Alle 10 sange har en chance, indtil det modsatte er bevist, siger han.

LÆS OGSÅ: Christopher afslørede Melodi Grand Prix-fortid: Hør sangen her

På metroxpress undrer journalist Kristian Dam Nygaard sig. Det er ham, der har skrevet artiklen, som har fået Johann Sørensen fyret som jurymedlem, men Dam Nygaard afviser, at han skulle have fejlciteret sin kilde.

- Jeg har nu lyttet interviewet igennem og kan slå fast, at der er ikke noget galt med citatet. Det, han citeres for i avisen, sagde han til mig over telefonen. Der hvor jeg har begået en fejl - og her bliver det lidt teknisk - er i teksten før citatet. Her skriver jeg, at "Johann Sørensen vurderer, at Simone vinder årets Melodi Grand Prix". Der skulle jeg have skrevet "Johann Sørensen fortæller, at Simone er favorit til at vinde årets Melodi Grand Prix".

- Der er selvfølgelig forskel, og jeg beklager det forkerte ordvalg, og jeg er ked af, at det har fået den konsekvens for Johann Sørensen. Da jeg ringede ham op mandag, vidste jeg ikke, at han var medlem af juryen. Jeg ringede til ham som formand for Grand Prix-fanklubben. Havde han fortalt mig, at han var medlem af juryen, havde jeg aldrig brugt ham som ekspert, siger Kristian Dam Nygaard til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Badehotellet vader i succes: Sætter ny TV 2-rekord

Selv om Johann Sørensen er ærgerlig over, at han nu har mistet pladsen i juryen, så har han ikke tænkt sig at gå videre med sagen.

- Jeg lader den ligge her. Livet går videre, og der er andet i livet end Melodi Grand Prix, siger han.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Birthe, Stig og Dario med i Grand Prix'et

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok