banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Joshua Oppenheimer står mellem hovedrollen i hans dokumentarfilm ”The Look of Silence” Adi Rukun og den danske producer, Signe Byrge Sørensen på Sunset Marquis i West Hollywood.

Den oversete danske Oscar-bejler: - Det er stort

Joshua Oppenheimer er begejstret for at skulle til Oscarfest på søndag med dokumentarfilmen "The Look of Silence". Han vil skabe fokus på Indonesiens politiske situation

Det er anden gang, at Joshua Oppenheimer er nomineret til en Oscar for Danmark i kategorien Bedste Dokumentarfilm. Den amerikansk-fødte instruktør var nomineret for "The Act of Killing" for to år siden, og nu er han nomineret for opfølgeren "The Look of Silence".

- Det er bestemt en betydningsfuld begivenhed, siger Joshua Openheimer til HER&NU om at skulle til sin anden Oscarfest i Dolby Theatre på Hollywood Boulevard.

- Man møder mange mennesker, der har set ens film. Det er en vidunderlig ting, at ens film bliver kendt af så mange mennesker.

LÆS OGSÅ: Optimisme før Oscar-uddelingen: Vi har en chance

Joshua Oppenheimer remser en liste op over folk, der har rost hans film "The Look of Silence", som ideelt ses af alle ca. 6500 medlemmer af the Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Det er blandt andre navne som Susan Sarandon, Darren Aronofski, Scarlet Johansson, Martin Scorsese, Channing Tatum, Brad Pitt og Angelina Jolie, der har rost Joshua Oppenheimer.

- Det er en stor ting at ens film bliver set af nogle af de filmfolk, som jeg ser meget op til. Det er jeg meget stolt af.

TV: Krigens Oscar-nominering krævede hårdt arbejde27. februar 2016, kl. 10:04TV: Krigens Oscar-nominering krævede hårdt arbejde

Han ser også frem til at skulle møde mange af de store filmnavne på den røde løber. Blandt andet Martin Scorsese, som arrangerede en screening af "The Look of Silence" i september.

- Han har en fotografisk hukommelse, siger Joshua Oppenheimer om den legendariske instruktør.

- Han huskede min mand og hans navn fra screeningen i New York. Så det er en stor oplevelse.

Vinder ikke
Joshua Oppenheimer forventer ikke at han har fået flertallet af akademiets stemmer og går hjem med en Oscar søndag aften.

- For to år siden var de danske medier optimistiske og mente, at vi ville vinde, siger han til HER&NU.

- Men det gjorde vi ikke. Det var en musikdokumentarfilm, der løb med Oscaren.

LÆS OGSÅ:Eksperter punkterer danske Oscar-drømme

I år er "The Look of Silence", der som den foregående film handler om konsekvenserne af det indonesiske folkemord i 1965, blandt andet oppe imod dokumentarfilmen om den populære sangerinde Amy Winehouse "Amy".

- Den er endnu mere populær, og jeg tror, at mange har set den, siger Joshua Oppenheimer, der pointerer, at det ikke er alle de stemmeberettigede ved The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, der ser filmene.

- Folk tror, at "Amy" vinder, for den er meget populær. Jeg forventer ikke at vinde, men jeg vil helt sikkert skrive en lille tale.

TV: Krigen-instruktør: Sådan har jeg forberedt mig til Oscar-festen26. februar 2016, kl. 16:59TV: Krigen-instruktør: Sådan har jeg forberedt mig til Oscar-festen

Joshua Oppenheimer, der blandt andet har været i Washington D.C. for at påvirke de amerikanske myndigheder til at tale åbent om deres medvirken i folkemordet i Indonesien, vil klart holde en politisk tale.

Han vil sige noget hen i denne retning, hvis han skulle ende på scenen med en Oscarstatuette i hånden: "Det er en stor ære, at filmen er blevet anerkendt på denne måde. Folkemordet fra 1965 er ikke slut, fordi millioner af mennesker stadig lever i frygt. Regimet er fortsat ustraffet og trives fortsat. Det er en ære at have lavet to film, der har startet en international diskussion og vi kunne aldrig have gjort det uden Adi og de anonyme filmfolks mod."

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok