banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Stemmen bag Dr. Doofenshmirtz: Jeg får teenagepiger til at rødme

Stemmeskuespilleren Allan Klie lægger vokal til Dr. Doofenshmirtz i 'Phineas og Ferb'. HER&NU har fået en snak med manden, hvis ansigt er ukendt, men stemme legendarisk hos det yngre publikum.

Disneys ’Phineas og Ferb’ får uge efter uge danske børn og unge til at flokkes om tv-skærmen, så de kan følge blandt andre den onde videnskabsmand Dr. Doofenshmirtz.

I USA er det den ene af seriens skabere, Dan Povenmire, der lægger stemme til, mens det i Danmark er stemmeskuespilleren Allan Klie, der lægger vokal til skurken, som han er endt med at elske.

- Jeg synes, han er fantastisk. Han har en vidunderlig naivitet, og sjovt nok er jeg kommet til at lægge stemme til rigtig mange onde figurer efter Dr. Doofenshmirtz, siger Allan Klie til HER&NU.

Artiklen fortsætter under billedetAllan Klie, der lægger stemme til Dr. Doofenshmirtz. Foto: All Over/Privat

Han fortsætter:

- Det interessante ved ’Phineas og Ferb’ er, at det startede med 8-10 afsnit, og vi fik at vide, at det var en lille serie, som kun skulle rumme ganske få afsnit. Den blev solgt som en lille sjov ting, de havde lavet, siger Allan Klie.

LÆS OGSÅ: Her får hun beskeden: Du er Disneys nye prinsesse

Når Allan Klie bevæger sig rundt i Danmark, er der ingen, der ved, hvem han er. Hans normale stemme ligger ganske enkelt for langt fra den, han bruger i tegnefilmen. Men lægger han stemmen om, er det en anden sag.

- Jeg arbejder meget med unge mennesker, og jeg har oplevet unge teenagepiger, der rødmer, når jeg snakker som Doofenshmirtz. Det er ret sjovt, man kan nærmest kalde det en fanskare, griner han.

Hvad er den sjoveste oplevelse, du har haft i forbindelse med Doofenshmirtz?
- Vi lavede en film, der hed ’I Den Anden Dimension’, hvor de havner i en dimension, hvor alt er modsat. Her møder Doofenshmirtz sin bedre halvdel, der rent faktisk er blevet denne her diktator, som han gerne vil være, og vi laver en sang. Det vil altså sige, at jeg synger duet med mig selv. Det var skide skægt at prøve, fortæller Allan Klie, der fortsætter.

- Det var samtidig svært, fordi jeg pludselig kunne høre mig selv som andenstemme, men det er også der, at serien i mine øjne rammer rigtig godt. Sangene er enormt genkendelige, og jeg elskede altid, når Doofenshmirtz skulle synge. Det var mine yndlingssessions.

Hør Allan Klie synge duet med sig selv herunder - artiklen fortsætter under videoen:

I modsætning til Jan Linnebjerg, der jul efter jul tjener på at optræde i storcentre som Pyrus, så må Allan Klie ikke tjene ekstra på sin rolle som Doofenshmirtz.

- I Disneys kontrakter afstår du fra alle rettigheder i hele universet. Det er ikke nok at afstå fra ens rettigheder i Europa eller verden. Man kan jo sende satelitter op, så derfor har de altid lavet sådan nogle kontrakter. Jeg må ikke bruge Doofenshmirtzs stemme eller navn i nogen som helst sammenhæng. Men det er det, jeg får rettighedspenge for, så det er fint. Det er et skide godt job, som jeg altid har syntes var sjovt, slutter han af.

I maj 2015 blev det annonceret, at der ikke vil blive lavet flere afsnit af 'Phineas og Ferb'.

LÆS OGSÅ: 87 år i glemsel: Ukendt Disney-film dukket op i arkiv

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok