Anti Social Media var jublende lykkelige efter sejren i det danske Melodi Grand Prix, men de formåede ikke at kvalificere sig til Eurovision.

Dansk ekspert: Vi skal lære af sidste års fiasko

Danmark skal lære af fejlene begået sidste år, lyder det fra Ole Tøpholm.

Lørdag afgøres det, hvem der skal repræsentere Danmark ved det internationale Melodi Grand Prix i Stockholm i maj måned. Og for DR’s faste Eurovision-kommentator, Ole Tøpholm, er krilleren i maven allerede begyndt.

- Jeg er selvfølgelig spændt på, hvem der skal med mig til Stockholm. For mig er det vigtigt, at vi lærer af vores fejl efter fiaskoen sidste år, hvor Europa ikke kunne lide os. Vi skal prøve noget andet end i 2015, slår han fast med henvisning til Anti Social Media, der sidste år end ikke kvalificerede sig til finalen.

LÆS OGSÅ: Sophias krise inden Melodi Grand Prix: På antibiotika og opiumsdråber

Ifølge Ole Tøpholm er problemet, at vi i Danmark har en musikkultur, der ikke altid passer perfekt til den populære sangkonkurrence.

- Det var et velkendt problem, der gentog sig sidste år, og som vi også oplevede inden sejren i 2013. Herhjemme elsker vi bandopstillinger med en sang, man kan klappe med på og bliver i godt humør af. Men det er ude af sync i forhold til Eurovision, for det er ikke godt fjernsyn, siger Ole Tøpholm, der fortsætter:

- Det er måske godt til et dansk show, og det er både seriøst og ordentligt, men det drukner i Eurovision, selvom melodien var fin nok. Tager man ’A friend in London’, der blev nummer fem, så var det fagjuryen, der sikrede os den plads, mens seerne havde os nærmest i bunden. Det gælder om at vinde tv-seernes hjerter, uden at vi skal sende cirkusklovne af sted. Da vi vandt i 2013 var det elegant, og det virkede, siger han med henvisning til Emmelie de Forests sejr i Malmø.

LÆS OGSÅ: Kristel fra X Factor vil vinde Melodi Grand Prix

Kommentatoren er naturligvis på plads for at følge det danske Melodi Grand Prix i Horsens, ligesom han vil være på plads, når den svenske finale snart finder sted.

- Jeg følger med i, hvad der foregår i alle landene. Sæsonen er i fuld gang, siger han med lys i stemmen.

LÆS OGSÅ: Her er årets Melodi Grand Prix-værter

Selv har han en favorit til lørdagens event, men han holder kortene tæt til kroppen.

- Jeg har helt klart en personlig favorit, men den holder jeg for mig selv. Det kan jo ændre sig i løbet af aftenen. En anonym sang kan reddes hjem af et fantastisk show, men uanset hvem der vinder, så gør deltagerfeltet, at det bliver en anden type sang end sidst, konstaterer han.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok