banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Joseph Mazzello (i midten) og Ariana Richards (th.) sammen med Sam Neill i "Jurassic Park"

Børnene fra Jurassic Park er blevet voksne - og ikke til at kende

Der er gået næsten 25 år siden Jurassic Park fik biografpremiere og satte nye standarder for, hvad der kunne lade sig gøre at genskabe på det store lærred

Alderen tynger på ingen måde "Jurassic Park" og den kan stadig trække seere til skærmen, selvom den i år runder 23 år.

Lidt af en bedrift, selvom filmen på mange måder var frontløber - både inden for det visuelle og inden for lyd, hvor den var første film med det dengang helt nye digitale surround sound-format DTS.

LÆS OGSÅ: Husker du Atreyu fra Den uendelige historie? Her er han i dag

At der er gået en hel del år afslører sig dog tydeligt, når man kigger på filmens to barnestjerner, Joseph Mazzello og Ariana Richards i rollerne som Tim og Lex Murphy.

Joseph Mazzello var 10 år og Ariana Richards 14 år, da filmen "Jurassic Park" fik premiere og de var i den grad med at understøtte gyset i mørket. Deres konfrontation med en Tyrannosaurus Rex var således svær at ryste af sig.

LÆS OGSÅ: Her er Crocodile Dundee i dag

På trods af deres markante roller, der blev fulgt op med roller i efterfølgeren Jurassic Park: The Lost World, så blev det dog kun startskuddet til en egentlig Hollywood-karriere for den ene af de to.

Artiklen fortsætter under billedetSelvom hun tog biograferne med storm, så valgte Ariane Richards at hellige sig kunsten frem for skuespilfaget. Foto: All Over

Ariane Richards havde allerede sparket døren ind til Hollywood med en af børnerollerne i kultklassikeren "Ormen" fra 1990 og "Space Invaders" to år senere - for blot at nævne nogle - og kunne sagtens have fortsat samme sted, da hun fik sit helt store gennembrud med "Jurassic Park".

STORT GALLERI: Se Hollywood-stjernernes kiksede ungdomsbilleder

I stedet valgt hun dog stort set at lægge skuespilkarrieren bag sig og i stedet hellige sig livet som kunstner. Allerede under optagelserne til Jurassic Park brugte hun tid på at male, og kærligheden til det endte med at overvinde lysten til skuespil.

Hun er i dag en anerkendt maler - særligt for sine portrætter. Et eksempel kan ses herunder og eller også på hendes galleri-side her.

Artiklen fortsætter under billedet"Girl with flowers". Oliemaleri. Kunstner: Ariana Richards. Foto: All Over

Mens Ariana Richards vendte Hollywood ryggen, gik Joseph Mazzello på med krum hals, for den etablerede barnestjerne havde fået mod på meget mere.

Artiklen fortsættter under billedetJoseph Mazello havde allerede prøvet kræfter med en stor filmrolle i 1992, hvor han blandt andet spillede sammen med en ligeledes ung Elija Wood i "Radio Flyer". Foto: All Over

Han var i 90'erne var en yderst populær barnestjerne. Foruden "Jurassic Park" og "Jurassic Park: The Lost World" kunne han opleves i "The River Wild" over for blandt andre Meryl Streep og i Richard Attenboroughs prisvindende drama "Shadowlands" med blandt andre Anthony Hopkins på rollelisten.

LÆS OGSÅ: E.T.'s bedste ven er blevet stor: Her er Elliott i dag

Fra starten af 00'erne begyndte det at tynde ud i de store roller, og Joseph Mazzello fokuserede på sine filmstudier på University of Southern California.

Artiklen fortsætter under billedetJoseph Mazzello er blevet voksen siden han kunne opleves i "Jurassic Park". Foto: All Over

I dag er han i gang med at genetablere sig i Hollywood, og lægge barnerollerne bag sig. Nogle vil måske genkende ham fra rollen som Eugene "Sledgehammer" Sledge i tv-serien "Pacific" og fra rollen som Dustin Moskovitz i "The Social Network".

Joseph Mazzello i rollen som Eugene "Sledgehammer" Sledge i tv-serien "The Pacific" fra 2010. Foto: All Over

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok