banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Birgitte Hjort Sørensen ved gallapremieren på Vinyl i Ziegfeld Theater i New York i fredags.

Birgitte Hjort: Sådan fik jeg rollen i Vinyl

Danmarks nye stærke eksportvare til Hollywood, Birgitte Hjort Sørensen, kan i næste måned opleves i en stor rolle i Martin Scorseses tv-serie Vinyl

Der bliver skrevet et nyt stort kapitel i Birgitte Hjort Sørensens hastigt voksende Hollywood-eventyr, når hun i næste måned toner frem i HBOs store tv-satsning, Vinyl.

Et drama sat i slutningen af 60'erne og starten af 70'erne og med ikonet Martin Scorsese som medproducer og gæsteinstruktør. I øvrigt sammen med blandt andre Rolling Stones' Mick Jagger.

- Jeg troede først, det var en joke. Jeg fik en mail fra HBO med alle de faktuelle detaljer omkring "Vinyl". Der stod, at Martin Scorsese instruerer og producerer, at Mick Jagger producerer, og at Terence Winter, som har lavet "Boardwalk Empire" og "Wolf on Wall Street" skriver. Bobby Cannavale og Olivia Wilde og alle mulige folk, jeg beundrer, stod også på den liste. Det var den vildeste namedropping-mail, forklarer Birgitte Hjort Sørensen i et stort interview med Euroman.

SE TRAILEREN:  Her er Birgitte Hjorts nye store rolle

Herefter skulle hun overbevise HBO om, at hun var den helt rigtige til at spille Ingrid, en smuk skuespillerinde, der er veninde til Devon Finestra (Olivia Wilde), gift med seriens hovedperson, Richie Finestra (Bobby Cannavale).

Det skete blandt andet med en hjemmelavet optagelse, et selftape, hvor hun forsøgte at vise sin fortolkning af rollen.

LÆS OGSÅ: Birgitte Hjort Sørensen vinder publikumspris: Jeg er så glad

- Inden jeg lavede mit self-tape, studerede jeg sangerinden Nico og lod mig inspirere af hendes dybe stemme, hendes lange pauser, hendes måde at undgå øjenkontakt på og hendes nærmest dekadente måde hele tiden at røre ved sit eget ansigt på. Og så røg jeg, selv om jeg ikke ryger. HBO kunne godt lide det, forklarer den danske skuespiller til Euroman.

Artiklen fortsætter under billedetBirgitte Hjort Sørensen i rollen som Ingrid sammen med Devon Finestra, spillet af Olivia Wilde. Foto: All Over

HBO var begejstrede, og hentede hende til New York og et møde med de kommende kollegaer på serien og folkene bag. 

Blandt dem Martin Scorsese.

- Han gør ikke selv noget væsen af sig, hverken fysisk eller på andre måder. Men alle omkring ham tiede pludselig stille, da han kom ind i lokalet til den her meet-and-greet. Man kunne fornemme en særlig aura omkring ham.

LÆS OGSÅ: Nu bliver Borgen til en teaterforestilling

- Jeg tænkte, at jeg ikke ville springe op på nakken af ham med det samme. Efter en times tid bad jeg casteren om at introducere os. Martin Scorsese var sød og venlig, da jeg kom over til ham. Og så spurgte han: "Nå, og hvem spiller du så?" Av. Jeg fortalte ham, at jeg skulle spille Ingrid, og så sagde han: "Nåeja." Og jokede selvironisk med, at med hans udseende var det jo åbenbart for enhver, at han selv havde stærke vikingerødder, siger hun til Euroman.

Det blev dog i høj grad Birgitte Hjort, der kom, så og sejrede, da det gjaldt den første læseprøve. Det skete foran ikke kun Scorsese, men også seriens skaber Terence Winter og en stribe HBO-bosser.

- "Shit," tænkte jeg, "nu gælder det om at se cool ud og at gøre det godt."

Og det gjorde hun. Trods nerver og bankende hjerte.

- En af de andre skuespillere kom bagefter hen til mig og sagde: "Du er jo iskold i røven, mand. Der sidder så mange HBO-bosser, og du tager det bare så roligt." O.k., tak, men inden i mig var der altså rigtig godt gang i den.

"Vinyl" kan ses på HBO Nordic fra 15. februar.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok