banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Antboy-stjernen Oscar Dietz drømmer om Hollywood

Han er kun 15 år, men blev allerede sidste år tilbud en karriere i USA, hvis bare han ville flytte derover

Han har allerede mærket den pulserende stemning i Los Angeles, og filmbyen er lige noget for Oscar Dietz. Allerede sidste år blev han stillet en karriere i udsigt, hvis han ville flytte derover nu.

- Det var, som om jeg havde været i L.A. før, da jeg kom derover. Det kan bedst sammenlignes med at træde ind i et spil eller en film, fordi man ser gaderne og stederne hver dag. Alle var meget positive, men også enormt svære at lave aftaler med, fortæller Oscar, der netop har haft premiere på den tredje og sidste "Antboy"-film.

Artiklen fortsætter under billedetSuccesfilmene om drengen Pelle, der også er ­superhelten Antboy, har åbnet udlandets øjne for Oscars talent. Foto: Anthon Unger

Selvom han kun er 15 år, kan han snart fejre 10-års jubilæum som skuespiller, og det er da også den vej, han vil gå. Men først om et par år. For selv om det var fristende at tage imod det flotte Hollywood-tilbud om en plads på en af de bedste børneskuespillerskoler, så vil Oscar først have sin studentereksamen.

- Jeg skal på musiklinjen på Gribskov Gymnasium. Inden da skal jeg dog i sommerferien på et kursus på Berklee College of Music i Boston. Skolen svarer til musikkonservatoriet, og jeg skal på et forberedende kursus. Det er jeg meget spændt på, siger Oscar, der spiller guitar, ligesom sin far, Anders, gjorde. Han døde pludselig for to år siden. Samtidig forsvandt Oscars lyst til at spille.

Kom med bag kameraet: Antboy vender tilbageKom med bag kameraet: Antboy vender tilbage

- Min far var musiker, og når han var ude og give koncerter, sov jeg i hans guitarkasse. Så jeg er vokset op med en guitar i hånden. Jeg tror, jeg var seks, da jeg fik min første miniguitar. Min far havde en rigtig god guitar, men efter hans død ville jeg ikke have noget med den at gøre. Den skulle faktisk bare væk.

De beholdt dog den halv-akustiske Gibson, og den stod klar, da Oscar igen fik lyst til at spille for et års tid siden.

Artiklen fortsætter under billedetOscar med den ­guitar, han i en ­periode undgik efter sin fars død. Nu er den en vigtig del af ham. Foto: Anthon Unger

- Den betyder meget for mig. Den er en del af mig. Den stod på min fars arbejdsværelse, og jeg havde egentlig glemt alt om den, men en dag fik jeg en indskydelse og gik op og hentede den. Så spillede jeg på den, som om det var det mest naturlige i verden.

LÆS OGSÅ: Martin Freemans rolle i Captain America: Civil War offentliggjort

Nede fra køkkenet stod hans mor og familiens gode ven, Chris, der også er Oscars gudfar og ledsager, når han er på filmarbejde, og græd.

- Pludselig hørte de guitaren, som jeg ikke ville røre, og det var en stor glæde for dem. Jeg er virkelig taknemmelig for, at vi ­beholdt den.

Artiklen fortsætter under billedetOscars ­kostume er det dyreste, der nogensinde er blevet produceret til en dansk film. Den skræddersyede superheltedragt i ­kalvelæder koster 250.000 ­kroner. Foto: Nimbus Film

LÆS OGSÅ: Hollywood-stjerne brød igennem med dansk film

Det er pengene fra "Antboy", der finansierer Oscars sommerskole i Boston. Resten har han også en plan med.

- Jeg har gemt de fleste af pengene fra filmene. Dem vil jeg gerne bruge på at uddanne mig. Både som musiker og skuespiller. Det tror jeg bliver i USA. I sommerferierne mellem 2. og 3.g. vil jeg også gerne tage amerikanske skuespillerkurser. Min plan er at søge ind på en skuespillerskole herhjemme efter gymnasiet, og hvis de så stadig vil have mig i Hollywood, når jeg er færdig der, er jeg frisk.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok