Åh nej, 'Stolthed og fordom' bliver til zombiefilm
Holdet bag den nye zombiefilm: Sally Phillips, Jack Huston, Burr Steers, Millie Brady, Matt Smith, Ellie Bamber, Bella Heathcote, Lily James og Douglas Booth

Åh nej, 'Stolthed og fordom' bliver til zombiefilm

HovedrollenLily James indrømmer gerne, at hun i starten ikke helt forstod pointen med filmen.

Visse ting skal man ikke ændre, hvis man vil undgå ramaskrig. En af dem er Jane Austens kultklassiker ’Stolthed og fordom’, der blev udgivet for mere end 200 år siden.

Alligevel er det præcis den bog, som instruktøren Burr Steers i samarbejde med forfatteren Grahame-Smith har gjort til sin helt egen – ved at tilføje zombier.

LÆS OGSÅ: Ny serie sætter seerrekord i USA

Historiens hovedtræk er stadig de samme: Bennet-søstrene forsøger stadig at finde sig nogle ægtefæller, men nu sker det altså, imens et zombie-udbrud finder sted.

- Det er et bevis for, at uanset hvad du gør ved Austens fortælling, så kan de rammer, hun skabte, modstå alting, sagde instruktøren Burr Steers ifølge The Hollywood Reporter ved filmens premiere i Los Angeles forleden.

På rollelisten finder man Lily James - kendt som Lady Rose McClare fra Downton Abbey - Jack Huston, Bella Hearthcote, Douglas Booth og Matt Smith for ikke at nævne Game of Thrones-stjernerne Lena Headey og Charles Dance. Inspirationen har man fundet i Grahame-Smiths novelle fra 2009 ’Pride and Prejudice and Zombies takes’, og ambitionen har været at skabe et stort miks af romantik, action og humor.

LÆS OGSÅ: Walking Dead-stjerne bidt af fan

Filmen har været længe undervejs og stjerner som Scarlett Johansson, Anne Hathaway og Natalie Portman er tidligere sat i forbindelse med rollen som Elizabeth Bennet. En rolle, der i stedet gik til Lily James.

Og hun indrømmer over for Hollywood Reporter, at hun ikke helt fattede filmen i starten.

- Først forstod jeg ikke konceptet med zombier og Jane Austen. Men så læste jeg manuskriptet og elskede det. Jeg synes, det er virkelig modigt, spændende og en sjov fortolkning af historien, siger hun.

LÆS OGSÅ: Boybands vender tilbage i ny zombiefilm

Ifølge kino.dk afventer man stadig den danske premieredato på filmen. Imens kan du nyde traileren herunder:

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok