banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Blake Carrington fanget midt mellem rivalinderne, eks-konen Alexis (Joan Collins) og hans nye kone Krystle (Linda Evans).

35 års jubilæum på Dollars: Sådan gik det rivalerne Alexis og Krystle

Seerne sad klistret til skærmen i et lille årti, mens Dollars løb over skærmen i 80'erne. Danskerne var på fornavn med karakterne i den stenrige familie med de interne magtkampe og ikke mindst rivaliseringen mellem Alexis og Krystle.

Det var en yderst rutineret mand udi tv-serier, der for 35 år siden i denne måned lancerede "Dynasty" eller "Dollars" som den kom til at hedde på dansk.

Aaron Spelling havde allerede haft succes med blandt andet "Starsky and Hutch", "Charlie's Angels" og "The Love Boat", da han præsenterede historien om den velhavende Carrington-familie og deres interne magtkampe.

Den helt store genistreg kom dog først i sæson 2, da Joan Collins for alvor gjorde sin entre som Blake Carringtons eks-kone Alexis. En hævngerrig kvinde, der på alle måder forsøger at underminere Blakes nye kone, Krystle, der for sin del gør alt for at holde Alexis på lang afstand af familien.

SE BILLEDERNE: Sådan ser stjernerne fra Dollars ud i dag

Rivaliseringen blev så dominerende en faktor, at de kulørte blade begyndte at spekulere i, at Joan Collins heller ikke kunne med skuespilleren bag Krystle, Linda Evans. Noget der ansporede til endnu mere interesse fra seerne, selvom det måske ikke helt lagde sig op af sandheden. 

Linda Evans har flere gange slået fast, at de faktisk var gode venner under optagelserne. Til gengæld var forholdet måske mere anstrengt, da de skulle arbejde sammen igen i 2006. Her spillede de over for hinanden i teaterforestillingen Legends, hvor de agerede to rivaliserende skuespillere med de bedste år bag sig.

LÆS OGSÅ: Her er stjernerne fra M*A*S*H nu

Skal man tro de amerikanske medier, så fungerede samarbejdet overhovedet ikke, og Joan Collins endte med at erklære, at hun aldrig ville arbejde sammen med Linda Evans igen.

Artiklen fortsætter under billedetLinda Evans og Joan Collins forenet igen i 2006 i forbindelse med teaterforestillingen Legends. Foto: All Over

Til gengæld savnede Joan Collins heller ikke andet arbejde. Hun strålede i blitzlysene og den vedholdende interesse, der kastede adskille roller af sig. Og stadig gør det, selvom hun er blevet over 80 år. Hun kan opleves i tv-serien "The Royals" og kan senere i år ses i komedien "Absolutely Fabulous: The Movie" ligesom hun efter planen skal være med i "Unforgettable", der kommer til næste år.

LÆS OGSÅ: 82-årige Joan Collins afslører: Sådan holder jeg mig ung

Modsat har Linda Evans holdt sig langt væk Hollywood. Det blev til en håndfuld tv-film efter Dollars, men sidste filmrolle var i 1997.

- Jeg begyndte at sætte spørgsmålstegn ved alt i mit liv hen i mod slutningen af 80'erne. 

- Dollars havde givet mig så meget og jeg var meget glad for det. Jeg havde alt det, som alle tror, at man bliver lykkelig af, men jeg var ikke lykkelig. Der manglede noget. Det var utroligt, for jeg havde berømmelse, rigdom og kærlighed fra folk over hele verden, men jeg var uforløst, forklarede Linda Evans til Sunday Express i 2011.

Hun valgte selv at trække stikket på sin karakter i Dollars efter ni sæsoner.

SE BILLEDERNE: Sådan ser stjernerne fra Beverly Hills 90210 ud i dag

- Jeg længtedes efter at være et normalt menneske igen. Jeg ville bære affald ud, handle og gå langs stranden uden at blive genkendt.

Hun ikke bare forlod den succesfulde tv-serie, men slog op med sin kæreste, millionæren Richard Cohen, solgt sit hus og flyttede langt ud på landet.

Her begyndte hun at søge spirituel inspiration, og det kom til at sende Hollywood-livet på endnu større afstand. Hendes teateroptræden i Legends var en af de få gange, hvor hun valgte at teste sit skuespiltalent af igen.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok