banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

25 år efter Ondskabens Øjne: Kom inden for i seriemorderens hus

Huset, som Buffalo Bill havde slået sig ned i, har vist sig svært at sælge

Den står stadig stærkt i erindringen hos alle der har set den, og Ondskabens Øjne rangerer fortsat som en af de bedste gysere, der nogensinde er lavet.

SE BILLEDERNE: Sådan ser stjernerne fra Sams Bar ud i dag

I dag er det 25 år siden, at filmen havde amerikansk premiere og den er fortsat den eneste gyser, der har hjemtaget en Oscar i kategorien bedste film.

Artiklen fortsætter under billedetAnthony Hopkins som Hannibal Lecter og Jodie Foster som Clarice Starling. Begge vandt en Oscar for deres præstationer. Foto: All Over

Det var ikke mindst takket være Anthony Hopkins og Jodie Fosters præstationer, men også på grund af en ond seriemorder med øgenavnet Buffalo Bill, der fik det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste.

LÆS OGSÅ: Lille Rudy fra The Cosby Show er blevet voksen - og gift!

Det gør det tilsyneladende fortsat, for huset, som dannede rammen om hans bestialske tortur og drab har vist sig svært at sælge. Det blev sat til salg sidste sommer, og eftersom ingen har slået til, så er prisen netop blev skåret yderligere ned. 

Artiklen fortsætter under billedetHusets beliggenhed - uden naboer tæt på - og grundplan passede perfekt til det, som filmselskabet var på udkig efter. Foto: All Over

Huset, der er beliggende i Perryopolis syd for Pittsburgh, har været ejet af  Scott og Barbara Lloyd i mere end 40 år. I sommer satte de det tre etager høje hus til salg for 300.000 dollar svarende til cirka to millioner danske kroner.

LÆS OGSÅ: Hollywood-stjerne: Lady Diana søgte tilflugt hos mig

Nu har ægteparret barberet 350.000 kroner af prisen i håbet om, at nogen lader sig friste og køber huset med den grumme filmhistorie. Fortsat uden succes.

Artiklen fortsætter under billedetI virkelighedens hus i Perryopolis er stemningen langt fra så trykkende, som den der hviler tungt over filmen. Foto: All Over

Det var facaden, entre og spisestue og køkken, der blev brugt i filmen, mens den kælder, hvor Buffalo Bill holdt sin ofre fangen kun findes i filmen. Der er en kælder, men den blev ikke brugt til optagelserne, men filmscenerne fra kælderen er optaget i et studie.

LÆS OGSÅ: 35 års jubilæum på Dollars: Sådan gik det rivalerne Alexis og Krystle

I det hele taget fylder selve huset ikke meget i filmen, men det huskes i særdeleshed for det intense møde mellem agenten Clarice Starling (Jodie Foster) og seriemorderen Buffalo Bill (Ted Levine).

Scenerne fra huset blev gennemført på tre dage efter at produktionsselskabet havde brugt nogle uger på at få interiøret tilpasset manuskriptet.

Artiklen fortsætter under billedetKøkkenet, der i virkelighedens verden har været hjertet i en lille families hjem, tager sig væsentligt anderledes ud end i filmen. Foto: All Over

Grundlæggende passede huset dog perfekt til filmen.

- De var på udkig efter et hjem, hvor der var en gennemgående linie gennem huset fra hoveddøren, forklarede Barbare Lloyd i et interview med avisen Daily Telegraph tilbage i august.

SE BILLEDERNE: 17 Bond-babes: Sådan ser de ud i dag

- De ville gerne, at huset mindede om et edderkoppespind, hvor Buffalo Bill kunne lokke Jodie Foster ind i entreen, videre ind i køkkenet og videre ned i kælderen.

Artiklen fortsætter under billedetDer er ikke meget dystert gys i dagligstuen. Ægteparret Lloyd har valgt at sælge huset, fordi de føler det er blevet for stort efter at deres søn er flyttet hjemmefra. Foto: All Over

Mens huset eksisterer i virkeligheden, så er seriemorderen Buffalo Bill et rent tankespind. Hans karakter inspireret af en håndfuld rigtige seriemordere, herunder Ted Bundy og Ed Gein.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok