banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

20 år med Pokémon: 10 ting du ikke vidste

Det startede med et gameboy spil, og endte med at være en hel generations samlingspunkt.

I år er det tyve år siden, den japanske landeplage af et gameboyspil udkom, som kort efter udviklede sig til en verdensomspændende monstermani. Gameboyspil udviklede sig til kortspil og igen til tegnefilm med de små duellerende lommemonstre.

LÆS OGSÅ: Børnene fra Jurassic Park er blevet voksne - og ikke til at kende

Her er 10 ting du ikke vidste om det enorme univers:

1. Navnet betyder "lommemonstre", der på japansk hedder "Poketto Monsuta”

2. Navnet referer til, at trænerne i universet kan have monstrene i små pokéballs, der kan være i lommen. Men referer også til at Pokémonuniverset i første omgang var udviklet til spilkonsollen "Gameboy", der også var nem at have med i lommen.

3. Skaberen af Pokémon Satoshi Tajiri samlede insekter som barn, og det er disse, der har inspireret til Pokémonerne.

Artiklen fortsætter under billedetI dag er Satoshi Tajiri 50 år gammel. Pokémons hovedperson, Ash Ketchum, er stærk inspireret af Satoshi Tajiri som barn. Foto: Getty Images  

4. Seriens hovedperson, der i vesten hedder Ash Ketchum, er i Japan opkaldt efter Pokémons skaber, Satoshi.

5. Kristne i Storbritannien syntes, at evolutionen i Pokémoners udvikling var i modstrid med den bibelske overbevisning og lancerede derfor et modsvar til de populære Pókemonkort: ”Christian Power Cards”. Reglerne var stort set de samme, i stedet for Pokémoner spillede man bare med bibelske figurer.

SE BILLEDERNE: Jo, hollywood-stjernerne har også været kiksede teenagere

6. Den 16. december 1997 var episode 38 skyld i, at 635 japanske børn besvimede. Episoden indeholdte hurtige eksplosioner i røde og blå farver. Hurtige lysskift kan fremkalde epileptiske anfald, også hos folk der aldrig har haft det. Episoden har aldrig været vist siden.

7. Mange af monstrenes navne indeholder tal. Tag for eksempel den legendariske trio Articuno, Zapdos og Moltres, der indeholder de spanske ord for et, to tre. Pokémonen Deino indeholder det tyske ein, zwei, drei i sine tre udviklingsstadier: Deino, Zweilous og Hydreigon.

Artiklen fortsætter under billedetZapdos (øverst til venstre), Moltres (i midten) og Articuno (til højre) udgør de legendariske fugle. Det er de første legendariske Pokémoner, man bliver intruduceret til i det første spil. Foto: All Over

8. Det dyreste Pokémon nogensinde er et japansk kort med Pikachu. Kortet blev solgt for 100.000 dollars på ebay. Kortet er så meget værd, fordi der kun eksisterer fem kort.

LÆS OGSÅ: Den nye MacGyver er fundet

9. Pikachu og Meowth er ærkefjernder i tegneserien, og der er tænkt meget over deres rivalisering. Pikachu ligner nemlig en mus og Meowth en kat. Derudover er deres Pokedex-numre hinandens modsætninger: Pikachu er nummer 25 og Meowth er nummer 52

10. Pokémonerne Hitmonchan og Hitmonlee er baseret på henholdsvis Jackie Chan og Bruce Lee.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok