10 ting du ikke vidste om De uheldige helte
Tony Curtis og Roger Moore i rollerne som Danny Wilde og Lord Brett Sinclair.

10 ting du ikke vidste om De uheldige helte

DR K har netop taget hul på et gensyn med den yderst populære tv-serie "De uheldige helte", der banede vejen for Roger Moore til rollen som James Bond.

I år er det 45 år siden, at tv-serien "De uheldige helte" havde premiere. Serien havde kun 24 afsnit, men det var rigeligt til at blive en klassiker, der løbende genudsendes rundt om i verden.

I dag tager DR K hul på et gensyn med Roger Moore og Tony Curtis i rollerne som de velhavende playboys Lord Brett Sinclair og Danny Wilde. I den anledning har vi samlet 10 ting, som du måske ikke vidste om den populære 70'er-serie.

[1] Serien hedder oprindeligt "The Persuaders", men helt i tidens ånd fik den en dansk titel, der blev "De uheldige helte". Også i vores nabolande valgte man at finde på nye titler, der ikke umiddelbart lå op af det originale oplæg. I Norge kom serien til at hedde "Gullguttene", mens svenskerne døbte serien "Snobbar som jobbar".

LÆS OGSÅ: 20 ting du ikke vidste om Barnaby

[2] Serien er skabt af Robert S Baker og Lew Grade, der stod bag tv-serien "The Saint", der kørte fra 1962 til 1969 og havde Roger Moore i hovedrollen som den charmerende tyv, der stjæler fra rige kriminelle. Inspireret af et afsnit, hvor Roger Moore partner op med en amerikaner, kom de på konceptet for "De uheldige helte".

Artiklen fortsætter under billedetRoger Moore havde allerede demonstreret, at han kunne noget som charmerende levemand i "The Saint", da han fik rollen som Lord Brett Sinclair i "De uheldige helte". Foto: All Over

[3] Rollen som Danny Wilde blev i første omgang tilbudt Rock Hudson, der takkede nej, og det samme gjorde Glenn Ford. Herefter endte man med Tony Curtis.

Roger Moore var i de to produceres øjne selvskreven, men han havde faktisk bebudet, at han var færdig med tv-serier og skulle derfor overtales.

- Jeg fik et opkald med besked om at møde op på Lews kontor, og da jeg kom sagde han, at "Så, nu laver vi De uheldige helte", og jeg svarede, at jeg ikke ville lave mere tv, hvorefter han sagde "hør nu, landet har brug for pengene, dronningen, tænk på dronningen, hun har brug for pengene", forklarede Roger Moore i 2006 til The Independent.

- Det var virkelig svært at sige nej til Lew, for hvis du første begyndte at diskutere, så stak han en cigar i munden på en.

LÆS OGSÅ: 10 ting du ikke vidste om nytårsklassikeren "90-års fødselsdagen"

Artiklen fortsætter under billedetMedieboss og producer Lew Grade (tv) sammen med Roger Moore i forbindelse med samarbejdet på tv-serien "The Saint". Grade havde efterfølgende succes med at overtale Moore til også at tage en hovedrolle i "De uheldige helte". Foto: All Over

[4] For Toni Curtis betød jobbet, at han skulle forlade USA og rejse til Europa, hvilket startede yderst uheldigt, for i lufthavnen i London blev han taget med hash i bagagen og han måtte betale en bøde.

LÆS OGSÅ: 9 fremragende nye serier, der fik premiere i 2015

[5] Roger Moore tog ti kilo på hen over optagelserne af de to sæsoner. Han tilskrev det de store mængder ægte champagne, der blev indtaget undervejs i optagelserne.

[6] Til gengæld valgte Roger Moore at stoppe med at ryge allerede efter sit første møde med Tony Curtis i amerikanerens hjem i Hollywood.

- Jeg røg som et skorsten dengang, så en time efter at være kommet spurgte jeg "gør det noget, hvis jeg ryger". Tony åbnede alle vinduer i rummet, tændte for en ventilator og kastede en tyk bog om lungecancer i skødet på mig. Jeg stoppede to dage senere, forklarede Roger Moore til The Independent i 2006.

LÆS OGSÅ: 9 ting du ikke vidste om "Sound of Music"

[7] Roger Moore er langt fra den eneste skuespiller, der både har været med "De uheldige helte" og optrådt i James Bond-sammenhæng. Faktisk tæller listen et par håndfulde, hvor de mest iøjnefaldende er Bernard Lee, der spillede M i 11 James Bond-film og Lois Mawell, der spillede Miss Moneypenny i de første 14 film med den britiske agent.

Artiklen fortsætter under billedetLois Maxwell i rollen som Louise Cornell i 24. afsnit af "De uheldige helte". Hun havde på det tidspunkt allerede fået en fast rolle som Miss Moneypenny i James Bond-filmene. En rolle hun havde i de første 14 film med den britiske agent. Foto: All Over

[8] Serien stoppede fordi Roger Moore takkede ja til jobbet som James Bond, hvorefter Lew Grade ville have Noel Harrison til at tage over. Han havde tidligere gjort en fin figur i "The Man from U.N.C.L.E" og "The Girl fron U.N.C.L.E". Det endte dog med, at han lod sig overtale til at lade være, fordi ingen rigtigt troede på, at man kunne genskabe det unikke samspil mellem Roger Moore og Tony Curtis.

[9] Hvert afsnit blev skudt på lokaliteter rundt om i Europa og tog omkring 12 dage at filme. Prisen per afsnit lød den gang på 100.000 pund, hvilket gjorde det til den dyreste tv-serie i England på sin tid. Den høje pris skyldtes primært løn til de to hovedrolleindehavere.

LÆS OGSÅ: Her er stjernerne fra M*A*S*H nu

[10] Roger Moores prangende garderobe i serien er skabt af ham selv i samarbejde med en skrædder. Han gik så meget op i det, at det fremgår af rulleteksterne til sidst i hvert afsnit.

- Jeg drømte om, at det skulle kunne blive en kommerciel succes, men jeg var for doven tl at gøre noget ved det. Jeg kunne have været Beckham før Beckham, forklarede Roger Moore i 2006.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok