banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Prinsesse risikerer 8 års fængsel

Spanske prinsesse Cristina anklaget for underslæb og hvidvaskning af penge

Den spanske prinsesse Cristina er som det første medlem af den spanske kongefamilie kommet for retten i en sag om bedrageri, der også involverer hendes mand, Iñaki Urdangarín, som er anklaget for underslæb og hvidvaskning af penge.

LÆS OGSÅ: Trods pension: Henrik beholder sit hof 

Den 50-årige prinsesse, der er søster til kong Felipe den sjette, brugte 12 timer i retten mandag, hvor hun står anklaget for skattesvig i en sag, der har en maksimal strafferamme på otte års fængsel. Det skriver ABC News.

Prinsessen er anklaget for skattesvig i årene 2007 og 2008, mens hendes mand beskyldes for at have brugt sin royale titel til at sikre sig kontrakter på sammenlagt 46 millioner kroner til non-profit organisationen Noos Institute, der promoverer sport og turisme. Flere af kontrakterne er angiveligt aldrig blevet udført, eller også har priserne på dem været voldsomt opskruede.

LÆS OGSÅ: Dropper den dyre vuggestue: George får almindelige venner 

Retssagen er historisk, da det er første gang, at medlemmer af den spanske kongefamilie er blevet retsforfulgt, og selv om der endnu ikke er fældet dom i sagen, har den allerede haft konsekvenser for Cristina, der blev frataget sin titel som hertuginde af Palma af hendes bror kong Felipe.

Sagen har sammen med afsløringer om parrets ekstravagante livsstil vakt stor vrede i Spanien, der er alvorligt ramt af økonomisk krise og en arbejdsløshed på 27 procent.

LÆS OGSÅ: Derfor holdt Henriks bil foran swingerklub

Kongehusets omdømme var allerede blakket på grund af den tidligere konge Juan Carlos' livsstil, der blev anset som ude af trit med den almindelige befolkning. Efter at Juan Carlos abdicerede i 2014, har hans søn Felipe lovet, at han vil genoprette befolkningens tiltro til kongehuset.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok