TV: Prinsesse Marie besøger Færøerne: Her er så smukt

TV: Prinsesse Marie besøger Færøerne: Her er så smukt

De skønne øer har vundet prinsesse Maries hjerte

Knapt havde prinsesse Marie nået at sætte kufferten fra sig på Hotel Føroyar som ligger med udsigt over Tórshavn, før hun blev inviteret ud at se en lille del af billedskønne Færøerne.

Prinsesse Marie er som protektor for Landsforeningen Autisme inviteret til at deltage i den færøske kreds’ 25 års jubilæum, og selvom kalenderen er fyldt med konferencer og receptioner, har prinsessen allerede set en lille bid af Færøernes natur under sit første besøg i øriget. 

LÆS OGSÅ: Alexandra: Jeg er en stolt mor 

Kirkjubøur blev prinsessen modtaget af bonden Johannes Patursson i flot nationaldragt sammen med sin søn Pall på 16 år, som lider af autisme. Johannes viste bl.a. prinsessen ruinen af Magnuskatedralen fra år 1300 ved byens kirke og Færøernes historiske monument Kongsgården, som Johannes ejer. Kongsgården, som i dag et museum, er bygget og beklædt med norsk drivtømmer og ligger smukt ned til vandet. Så til lyden af rislende vand fra bækken og brægende får på fjeldene blev prinsesse Marie bjergtaget af fantastiske Færøerne.

LÆS OGSÅ: Miljøorganisationer raser: Margrethe blæser på miljøet 

- Jeg har glædet mig rigtigt meget. Det er så smukt og enestående. Helt fantastisk og virkeligt smukt, sagde prinsesse Marie i Kikjubøur, inden turen igen gik tilbage til Lagmandssuiten på hotel Føroyar. 

Prinsesse Marie var meget imponeret over historien om múrurin, som færingerne kalder ruinen i daglig tale. Foto: Klaus Bo Christensen

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok