Prinser i sorg: Eventyrer døde på vild mission

De engelske prinser har mistet en ven

Prins William og prins Harry blev ramt af stor sorg, da det kom frem at eventyreren Henry Worsley havde mistet livet under sit forsøg på at blive den første som krydsede Antarktis alene. Den tidligere elitesoldat krydsede over 1469 kilometer helvede af sne og is, men blot 48 kilometer fra slutlinjen gav hans krop op. Han forsøgte at tilkalde hjælp, men selvom en redningshelikopter kom og fløj han på hospitalet, var det for sent. Han døde af udmattelse, dehydrering og bughindebetændelse.   

- Harry og jeg er meget kede af at høre om Henry Worsleys dødsfald. Han var en mand med stort mod og beslutsomhed og vi er utrolig stolte over at være knyttet til ham, udtaler prins William i en officiel hyldest til den 55-årige eventyrer.

 

 

LÆS OGSÅ: Ærlig Alex om skilsmissen: Sådan er mit nye liv 

Prins William havde kendt Henry Worsley siden 2011, hvor prinsen blev protektor for Scott-Amundsen hundrede års løb og Worsley var leder af det ene hold. Den tidligere soldat arbejdede også sammen med prins William i Endeavour Fonden på sit livs sidste eventyr. Han håbede at samle penge ind til fonden som hjælper sårede soldater ved at krydse Antarktis.

Prins Harry kender eventyreren fra sit arbejde med at hjælpe sårede soldater videre i livet. 

LÆS OGSÅ: Hertuginde Kate skal være journalist  

Så sent som i julen ringede prins William til Henry Worsleys satellittelefon for at rose hans arbejde.

- Du gør et fantastisk job. Alle her holder øje med, hvad du har gang i og vi er meget stolte over dine præstationer, sagde prins William i julen ifølge Telegraph

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok