banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Kronprinsesse Victoria valgte at få datteren, prinsesse Estelle, på Karolinska Universitetssygehus, men prinsessens lillebror eller lillesøster kan kommer til verden hjemme på Haga Slot

Kronprinsesse Victoria vil føde hjemme

Når den svenske kronprinsesse Victoria bliver mor til en lille prins eller prinsesse til marts, kommer fødslen meget vel til at finde sted hjemme på Haga Slot uden for Stockholm

De historiske rammer på Haga Slot i Solna uden for Stockholm kan i næste måned danne rammen om en royal fødsel, når kronprinsesse Victoria, 38, nedkommer med en lille prins eller prinsesse.

Ifølge det svenske ugeblad Svensk Damtidning er kronprinsessen opsat på at få en hjemmefødsel modsat hendes første fødsel i 2012, hvor prinsesse Estelle kom til verden på Karolinska Universitetssygehus i Solna.

Også andre svenske medier mener at vide, at en hjemmefødsel er under opsejling, selvom beslutningen dog formentligt først bliver taget i sidste øjeblik.

LÆS OGSÅ: Alexandra ænsede ikke Mary

Antallet af planlagte hjemmefødsler er ikke højt i Sverige, hvor der er kun er tale om cirka en ud af 1000 fødsler, men det er ikke så usædvanligt i det svenske kongehus.

Begge kronprinsessens søskende kom til verden ved hjemmefødsler. Prins Carl Philip på Stockholm Slot i 1978 og prinsesse Madeleine på Drottningholm Slot i 1982. Selv kom kronprinsessen til verden på Karolinska Universitetssygehus i 1977.

SE BILLEDET: Fars store pige: Nu cykler prinsesse Josephine selv 

Det svenske kongehus har ikke sat en præcis dato på kronprinsesse Victorias termin, men blot oplyst at den er i marts. Ind til videre har graviditeten forløbet uden komplikationer og kronprinsesse har flere officielle pligter i denne uge.

Til gengæld er den officielle kalender så også ryddet fra nu og frem til hendes far, kong Carl Gustafs 70 års fødselsdag 30. april.

Artiklen fortsætter under billedetKronprinsesse Victoria har haft en ukompliceret graviditet og derfor fortsat med at arbejde helt ind til denne uge. Her fotograferet i forbindelse med et besøg på Stockholm Enviromental Institute i sidste uge. Foto: All Over

Kongens runde fødselsdag kommer til at ligge tæt  op ad endnu en royal fødsel. Prins Carl Philip skal således være far til april sammen med prinsesse Sofia. Parrets første barn.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Marie afslører: Så almindelige er vi

Her skulle der ikke være planer om en hjemmefødsel. Der er dog ikke meldt noget officielt ud, og dermed kører spekulationerne også om det sygehus, der i stedet skal danne rammen om den lykkelige begivenhed. På rygteplan står det mellem Karolinska Universitetssygehus og Danderyds Sygehus, hvor prinsesse Sofia selv kom til verden og hvor prinsesse Madeleine fødte prins Nicolas i juni sidste år.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok