banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Kronprinsesse Mary i snak med den 80-årige kong Salman

Kronprinsesse Mary rakte hånden frem - hveranden mand takkede nej

Alle ville hilse på Kronprins Frederik. Så heldig var hans hustru ikke.

Kvinders rettigheder er en af kronprinsesse Marys mærkesager, så hun må have haft en mærkværdig følelse i maven, da hun hilste varmt på den 80-årige kong Salman og de øvrige mænd, som står i spidsen for Saudi-Arabien - et land, hvor kvinder ikke regnes for ligeværdige og end ikke må køre bil.

LÆS OGSÅ: Alexandra ænsede ikke Mary

Ifølge Ekstra Bladets fotograf på stedet var det kun omtrent hveranden mand, der valgte at møde kronprinsessens fremstrakte lap med et håndtryk, da kronprinseparret stod klar til at hilse på de hundredevis af gæster ved en frokost hos kongen.

Artiklen fortsætter under billedetKronprins Frederik i snak med kongen. Kronprinsesse Mary må hænge et par skridt efter. Foto: Polfoto 

På forhånd var Kronprinsparrets deltagelse i den officielle rejse til Saudi-Arabien blevet mødt med voldsom kritik, fordi styret i landet forfølger og straffer sine kritikere og henretter folk med hængninger og halshugninger på åben gade.

LÆS OGSÅ: 10 ting du ikke vidste om kronprinsesse Mary

Mary havde dog, måske som en stille protest, ikke iført sig slør, før hun hilste på de fremmødte mænd. Det gjorde dronning Margrethe ellers, da hun og Prinsgemalen i sin tid var på besøg i landet.

Artiklen fortsætter under billedetKronprinseparret på besøg i Saudi-Arabien. Foto: Polfoto

Da Michelle Obama på et besøg i januar sidste år fravalgte sløret, gav det ramaskrig i landet. Kronprinsessen skal da også i løbet af besøget hilse på en række saudiske forretningskvinder, ligesom hun allerede på besøgets første dag fik overtalt kong Salman til at hun i stedet for den officielle middag på den danske ambassade kunne spise middag med hans søstre i paladset.

LÆS OGSÅ: Mary giver den kolde skulder: Dropper Caroline

Den danske udenrigsminister Kristian Jensen har understreget, at han ved de personlige samtaler med ledelsen i landet udtrykker Danmarks kritik af menneskerettighederne i oliestaten.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok