banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Ensom majestæt: Henrik er skredet - vennerne er døde

Dronning Margrethe er blevet overladt til sig selv både i ægteskab og arbejdsliv

Igennem hele deres lange ægteskab har dronning Margrethe og prins Henrik haft deres faste dagligdagsrutiner sammen. Men siden Henrik pensionerede sig selv nytårsaften, har han overladt Margrethe til sig selv - ensom i både det ægteskab og arbejdsliv, de ellers har delt.

Artiklen fortsætter under billedetSådan var vi vant til at se Regentparret. Som et ægtepar, hvor sjov og pligter gik hånd i hånd. Foto: Bo Nyman

Et af dagens faste holdepunkter var førhen frokosten, som Regentparret så vidt muligt indtog sammen kl. 13.

LÆS OGSÅ: Astrologen fik ret igen: Stjernerne afslørede Henrik

- Når Prinsen og jeg spiser sammen, er det fransk frokost med tre retter. Det er meget hyggeligt. Det varer ikke så længe, men der bliver talt meget ved bordet - jeg snakker mest om mig selv - det gør man jo gerne, røber Dronningen i bogen "Margrethe".

Artiklen fortsætter under billedetMargrethe og befolkningen kommer til at savne Henrik på sommerens togter rundt i Danmark, hvor han altid har været den, der forstod at bløde stemningen op og lave lidt sjov som her i Jesperhus Feriepark på Mors, hvor han optrådte med en papegøje på hovedet. Foto: Michael Stub

Førhen var det kutyme, at Margrethe og Henrik snuppede en drink, før de spiste en middag, som Henrik havde tilrettelagt, hvorefter de satte sig med en bog eller spillede kort, så det ofte blev sent, før de gik i seng. Så hyggelig var hverdagen gennem snart en guldbryllupsalder. Men sådan er det ikke længere. Henrik er i stigende grad bortrejst, og Margrethe henslæber aftenerne i sit eget selskab.

LÆS OGSÅ: Prins Henrik smækker med døren: Jeg er vred

Savnet af Henrik har uden tvivl ramt Margrethe hårdt.

- Min mand er jo den, der repræsenterer det faste holdepunkt for mig. Den, jeg kan læne mig til, har hun fortalt i bogen "En familie og dens dronning".

Artiklen fortsætter under billedetNår man rejser rundt i hele landet på sommertogt, er det bedst at have sin fortrolige med, så oplevelserne kan deles. I år er Margrethe helt alene på togtet. Foto: Michael Stub

Flere fra vennekredsen er døde, og Margrethe ved fra sin nære veninde Susanne Heering, hvor svært det er at miste sin elskede efter et langt liv sammen. Margrethe frygter naturligvis at ende i samme situation.

LÆS OGSÅ: Trods pension: Prins Henrik beholder sit hof

- Det er en tanke, jeg endnu ikke vil tænke. Den dag, jeg mister min mand, vil verden gå i grus. Det er klart. Det bliver en anden verden efter det. Men der skal jo altså leves videre, det skal der jo. Selvfølgelig. Men jeg ved da også godt, at så bliver man kun et halvt menneske, har hun sagt.

Artiklen fortsætter under billedetDronning Margrethe deltog i det norske kongepars 25-års jubilæum sammen med den svenske konge og dronning, men hun havde heller ikke ved denne lejlighed Henrik ved sin side. Foto: Scanpix

Fysisk er Margrethe skrøbelig, plaget som hun er af slidgigt. De officielle pligter skal dog fortsat passes, og det ville nok være sjovere, hvis de fortsat var to om at løfte opgaverne. Nu har hun ikke længere en fortrolig ved sin side til at dele oplevelserne med.

LÆS OGSÅ: Henriks kronebil på afveje: Pikant parkering

Sommerens togt til Færøerne bliver med garanti ikke det samme uden Henrik, og Margrethe havde nok håbet, at han ved denne særlige lejlighed ikke ville trække pensionistkortet. Færøerne kom nemlig til at betyde noget ganske særligt for dem begge, da de som ungt tronfølgerpar for første gang i sommeren 1971 fik lov at låne Kongeskibet Dannebrog til turen.

LÆS OGSÅ: Dronningens sommertogter på plads

I mange år stod Regentparret last og brast, men her 45 år senere må Margrethe gå alene fra borde, når Dannebrog lægger til kaj. Bogstaveligt talt i ensom majestæt.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok