Frederik og Mary hastede til Fredensborg: Krisemøde

Frederik og Mary hastede til Fredensborg: Krisemøde

Kronprinsparret tilbragte søndagen til et tre timer langt møde på Fredensborg.

Først søndag havde kronprins Frederik og kronprinsesse Mary mulighed for at sætte sig ned og tale de seneste par dages begivenheder igennem med dronning Margrethe og prins Henrik. Da Kronprinsparret kom hjem fra Australien, tog de direkte til Nord-jylland for at fejre nytår, og først nytårsdag var de tilbage i København for at deltage i kuren på Amalienborg.

LÆS OGSÅ: Astrolog: Dronningens 2016: Skandaler, kritik, kriser og sygdom

Artiklen fortsætter under billedetKronprins Frederik sad selv bag rattet i familiens Land Rover. Foto: Henrik R. Petersen

Og der var rigeligt at tage fat på, da de kongelige satte sig til rette ved frokosten på Fredensborg. Ikke mindst reaktionerne på prins Henriks ønske om at trække sig totalt fra den officielle del af sit virke som prinsgemal. Frederik og Mary, der havde taget børnene med, skal overtage en del af de pligter, som Henrik nu dropper, for - med Dronningens ord - at blive pensionist. Det er dog en udfordring, Frederik tager imod. Ikke mindst fordi han ved, at hans snart 76-årige mor har brug for hjælpen.

LÆS OGSÅ: Henriks kronebil på afveje: Pikant parkering

- Du skal vide, at uanset hvad fremtiden bringer, har du til enhver tid min dybfølte støtte, opbakning og respekt, sagde han i sin tale til hendes fødselsdag i april.

Artiklen fortsætter under billedetDybt berørt gemte kronprinsesse Mary ansigtet i hænderne, da hun forlod Fredensborg efter frokosten. Foto: Henrik R. Petersen

De få, men velvalgte ord viser nu, at han måske allerede dengang vidste, at hun gik en meget svær tid i møde. At dronning Margrethe også godt ved, at krisen langt fra er overstået, understregede hun i sin nytårstale.

LÆS OGSÅ: Prins Henrik til vennerne: Jeg fortryder intet

- Hvad venter der os? Vi må se på fremtiden med håb, velvidende, at det nye år kan bringe os glæder såvel som sorger, udfordringer såvel som lykkelige stunder.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok