Det første billede: Sverige har fået en lille ny prins
En glad og stolt prins Daniel mødte onsdag aften pressen og afslørede, at han og kronprinsesse Victoria havde fået en lille dreng.

Det første billede: Sverige har fået en lille ny prins

Onsdag aften fødte Sveriges kronprinsesse Victoria en lille dreng på Karolinska-sygehuset i Solna uden for Stockholm

Det svenske kongehus har fået et helt nyt medlem efter at kronprinsesse Victoria og prins Daniel onsdag aften blev forældre til en lille dreng og deres førstefødte, prinsesse Estelle, blev således også storesøster.

Hun fik beskeden her til morgen.

- Hun har naturligvis glædet sig helt vildt og er både stolt og glad for at blive storesøster, forklarede prins Daniel på et pressemøde onsdag aften, mindre end tre timer efter at prinsen var kommet til verden.

Torsdag præsenterede kongehuset så også det første billede af den lille ny prins, der målte 52 centimeter ved fødslen og vejede 3655 gram.

 

Fødslen stod på Karolinska-sygehuset i Stockholm-forstaden Solna og prinsen kom til verden kl. 20.28. To en halv time senere bekræftede prins Daniel selv på et pressemøde, at det var blevet en lille prins.

- Vi er alle meget glade og taknemmelige for, at det er gået så godt, forklarede prins Daniel, mens han storsmilende mødte de omkring 30 fremmødte pressefolk.

LÆS OGSÅ: Regentparret på ferie hver for sig - igen

Torsdag morgen ankom Estelle til Karolinska-sygehuset for at se sin lillebror, hvorefter den lille familie tog hjem til Haga Slot.

Prinsens navn bliver offentliggjort i forbindelse med et regeringssamråd med deltagelse af den svenske konge. Det sker klokken 11.15, hvor kong Carl Gustaf orienterer den svenske regering om den lille prins' navn, titler og tiltalenavn.

Umiddelbart efter markeres prinsefødslen med en kanonsalut på 21 skud fra batterier i Stockholm, Boden, Härnösand, Karlskrona og Gøteborg. 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok