10 ting du ikke vidste om kronprinsesse Mary

10 ting du ikke vidste om kronprinsesse Mary

Danmarks skønne kronprinsesse Mary fylder i dag 44 år og i den forbindelse har HER&NU fundet et par sjove facts om Mary

De fleste danskere kender historien om, hvordan Mary Donaldson mødte kronprins Frederik på Slip Inn og de efterfølgende forelskede sig. Men ved du, hvilke sportsgrene Mary dyrkede i skoletiden? Her kan du se ti sjove ting om Danmarks kronprinsesse.

1)
Marys fødsel blev annonceret i den lokale avis ”The Mercury”

2)
Før hun mødte kronprins Frederik, arbejdede hun blandt andet i reklamebranchen og her var hun statist i en reklamefilm. Det var for det australske togselskab V-line, hvor hun var en af to statister i en togkupe. Se filmen HER.

3)
I dag kender vi Mary som en aktiv dronning der især holder formen ved lige med løb og ridning, men allerede i skoletiden var hun en aktiv dame. Hun spillede på skolens netball-team (en tidlig version af basketball), dyrkede hockey, svømning og ridning og var med i skolens elevråd, da hun gik i skole.

LÆS OGSÅ: Fars store pige: Nu cykler prinsesse Josephine selv   

4)
Efter ægteskabet sagde Mary ikke blot farvel til sit efternavn, hun sagde også goddag til titlen som kronprinsesse af Danmark. Men det er ikke den eneste titel Mary har, hun er også grevinde af Monpezat.

5)
Det var ikke kun efternavnet Mary sagde farvel til for at få sin drømmemand. Mary skiftede også tro, så hun i dag er en del af Folkekirken og den evangelisk-lutherske tro. Tidligere var hun en del af den presbyterianske kirke som er en form for protestantisk kristendom.

6)
Den 8. oktober var pressen indkaldt for at møde Frederiks udkårne. Her sagde hun sine første officielle ord på dansk, og selvom hun var nervøs over det store pressefrembrud, klarede Mary Donaldson opgaven med bravur.

- Goddag, jeg vil gerne sige et par ord, inden vi begynder, lød det fra Mary.

LÆS OGSÅ: Så skøre gaver får kongehuset foræret   

7)
Da Mary første gang skulle møde sin kommende svigermor var hun nervøs. Men hun var ikke bange for selve mødet har Frederik afsløret i et interview med ABCs Andrew Denton.

- Jeg tror, Mary var mere nervøs over etiketten i mødet end selve det at møde personen selv.

8)
Mary nåede at arbejde for flere firmaer inden hun giftede sig med Frederik. Hun har arbejdet for det verdensomspændende reklamefirma DDB Needham, inden hun blev kundeansvarlig leder hos MOJO Partners. Derudover har hun været hos Rapp Collins Worldwide i Edinburgh og Young and Rubicam og Pelle Property i Australien. En kort overgang underviste hun i engelsk i Paris, inden hun i 2002 flyttede til Danmark og fik job hos Microsoft Business Solutions som projektkonsulent.

LÆS OGSÅ: Mary gik lige i hjertet: kærlige kram   

9)
Mary har fire skønne børn, men hun har også mange gudbørn:

Holger Reedtz-Thott (Søn af of Lensbaron Otto Reedtz-Thott og baronesse Helle Reedtz-Thott)

Josephine Fleming (Datter af Caroline og Rory Fleming)

Prins Henrik (Nevø)

Konstantin Johannsmann (Søn af Frederiks kusine prinsesse Nathalie)

Prinsesse Estelle af Sverige

10)
Som medlem af det danske kongehus, har kronprinsesse Mary selvfølgelig elefantordenen, men det er langt fra den eneste medalje hun har. Hun er blevet tildelt så forskellige medaljer som den brasilianske Grand Cross of the Order of the Southern Cross of Brazil og den bulgarske First Class of the Order of Stara Planina.  

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok