Viggo Mortensen: Jeg kunne have været en bedre far
Viggo Mortensen er efterhånden blevet 57 år.

Viggo Mortensen: Jeg kunne have været en bedre far

Danmarks måske største internationale skuespillernavn, Viggo Mortensen, åbner op i et nyt interview.

Mange unge mennesker har nok tænkt tanken, at det kunne have været sejt at have Aragon som far. Men Viggo Mortensen, der spiller rollen i ”Ringenes Herre”, er ingen perfekt far.

Det fortæller han i et interview med Deadline, der mødte danskeren ved en presseseance forud for filmen ”Captain Fantastic”.

- Da jeg så filmen, tænkte jeg over, hvordan jeg har været som far. Jeg har gjort mange ting rigtigt, og jeg har forsøgt, men jeg har også dummet mig og lavet fejl. Jeg kunne have gjort det bedre, og jeg vil gøre det bedre, siger Viggo Mortensen, der har en enkelt søn.

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen har mistet sin mor

I filmen spiller han hovedrollen Ben, der er far til seks og kæmper for at vende tilbage til hverdagen efter hustruens selvmord. En film, der netop har den pointe, at man som forælder er nødt til at satse i opdragelsen, forklarer han.

- Det, der tiltrak mig, var muligheden for at fejle. Man forsøger at beskytte sine børn og opildne dem til at tænke selv, du vil give dem enhver fordel, du kan give dem, så de kan klare sig i verden. Men du risikerer at gå for langt og begå fejl, siger Viggo Mortensen, der dog ikke mener, at det er en dårlig ting.

- Hvis du spiller den sikkert, laver du ikke fejl, men så giver du heller ikke noget til dine børn. Du er der ikke for dem, og de husker dig ikke som en indflydelse. Der er ikke nogen forælder i denne historie, der ikke bekymrer sig for deres børn- eller børnebørn, og det finder jeg interessant.

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen siger nej til Tarantino-storfilm

Den danske skuespiller har i det hele taget tænkt meget over sin egen rolle som far i forbindelse med filmen.

- Den fik mig til at tænke over, om mange af de ting, man gør, eller de forudindtagetheder, man har, er forkerte. Jeg ved det ikke, men jeg vil overveje det. Det er en mulighed, siger han.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok