banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER

Triumf i gule sokker: Nu skal han signere 3000 bøger

Morten Grunwald har stadig stor succes med Olsen-banden

Morten Grunwalds popularitet som medlem af Olsen-banden er tilsyneladende usvækket. I Danmark og Tyskland er oplaget af hans erindringsbog fra 2013, "Min tid i gule sokker", der er skrevet i et samarbejde med Per Kuskner, udsolgt. Men for nylig besluttede forlaget at genoptrykke 3.000 nye eksemplarer af den tyske udgave, "Meine Tage in Gelben Socken". I den forbindelse har den 81-årige skuespiller sagt ja til at signere hvert enkelt eksemplar.

- De tyske samlere er ikke tilfredse med kun at få en kopi af min underskrift. Så jeg er i gang med at håndskrive samtlige 3.000 bøger, og jeg kan klare at grifle et par hundrede om dagen, afslører Morten Grunwald til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Søren Fauli køber kollegaens hus for tocifret millionbeløb 

I slutningen af 1960’erne og op gennem 1970’erne blev ”Olsen-banden”-filmene med Egon, Benny og Kjeld også vist i det gamle DDR og andre østeuropæiske lande, hvor de blev yderst populære.

- Hver eneste lille landsby fik deres egen Olsen-banden-fanklub. Især østtyskerne kunne identificere sig med de tre gæve gutter, der tog røven på autoriteterne, siger Morten Grunwald, der jo spillede Benny iført de gule sokker i den ikoniske filmserie.

LÆS OGSÅ: Bedrag vender tilbage til efteråret: Se de første billeder her

Sidste år i august åbnede Morten Grunwald en Olsen-banden-udstilling i Rostock Kunsthalle. Den udstilling har Viborg Museum nu overtaget, og fredag slog man her dørene op til udstillingen, der løber til 14. august.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok