banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Svend Asmussen og fruen Ellen Bick Asmussen i deres hjem i Dronningmølle.

Svend Asmussen runder 100 år: Jeg lever i nuet

Svend Asmussen har aldrig tænkt så meget over det med at blive gammel

Når jazzviolinisten, kapelmesteren og sangeren Svend Asmussen i dag runder de 100 år, fejrer han dagen langt fra det iskolde Danmark. Det danske verdensnavn opholder sig nemlig om vinteren i Sarasota i det solrige Florida, mens han resten af tiden nyder livet sammen med sin elskede kone, Ellen Bick Asmussen, i et dejligt hus i Dronningmølle i Nordsjælland.

De to har holdt sammen i de sidste 15 år, siden Svend Asmussen i 2000 mistede sin første kone, Annegrethe Asmussen. Efter tabet af Annegrethe røg Svend Asmussen ind i en dyb depression, men det ændrede sig, da han mødte den 27 år yngre Ellen Bick Meier. Det var kærlighed ved første blik.

LÆS OGSÅ: Millionerne vælter ind til Christian Kjær: Fed formue

Lige siden har de gjort alt for at nyde livet. Og Svend Asmussen har aldrig tænkt så meget over det med at blive gammel. Han føler sig stadig frisk og fuld af energi og har bevaret humoren og det gode humør.

Det beviste han sidste år i radioprogrammet ”Eksistens” på P1, hvor han bl.a. fortalte om dagens første vigtige projekt: at komme op i bad uden at falde på vejen.

- For hvis man falder, når man bliver gammel, kan man brække et eller andet. Og det er jo ikke så godt. For så bliver der meget mere for Ellen at tage sig af. Hun har nok i forvejen med at passe sådan en gammel mand som mig, sagde Svend Asmussen.

LÆS OGSÅ: Supersunde Ulrich Thomsen: Intet kød - masser af træning

Her afslørede Svend også lidt af hemmeligheden ved at blive så gammel.

- I alle mine 99 år har jeg hver dag spist en lille smule honning. Jeg har en teori om, at det i det lange løb er meget vigtigt at spise lidt honning hver dag, afslørede Svend Asmussen.

Begyndte som syvårig
Den megen honning har dog ikke kunnet holde Svend helt fri for sygdomme. I 2010 blev han ramt af en blodprop, og dermed var det også slut med at spille violin. Den elskede violin havde ellers været hans et og alt, siden han i en alder af syv år kastede sig over det vanskelige instrument.

Blot 12 år gammel optrådte han for første gang ved en havnefest i Hornbæk, og to år senere var den første grammofonplade på gaden. Svend Asmussen gik også i gang med en uddannelse på tandlægehøjskolen og som billedhugger.

LÆS OGSÅ: Vild med dans-stjerne har mistet sin far: Jeg troede, han var helbredt 

Men fra 1937 var al fokus på at spille musik. Svend Asmussen blev dog også skuespiller og entertainer. Han var med i en række spillefilm og i Stig Lommers revyer. Her optrådte han med søskendeparret Gerda og Ulrik Neumann. Fra 1959-61 optrådte Ulrik Neumann og Svend Asmussen sammen med den svenske sangerinde Alice Babs, og Swe-Danes blev en stor succes.

Artiklen fortsætter under billedet Svend Asmussen har spillet med næsten alle de store jazzlegender. Her med Benny Goodman i 1950. Foto: Polfoto

I dag må han nøjes med at lytte til musikken og nyde samværet med sin ­elskede Ellen, som sidste år skrev en digtsamling.

- At skrive digte er noget meget personligt. Det er en måde at skændes med sig selv på. Men når ens mand er over 99, så er døden også et emne, vi snakker om. Svend vil ikke, for han vil helst leve i nuet, fortalte Ellen Bick Asmussen sidste år til Frederiksborg Amts Avis.

SE BILLEDERNE: Keld og Hilda viser frem fra mindernes allé

Til det tilføjede Svend ­Asmussen:

- Vi skal alle den vej, men jeg vil hellere opleve noget, man bliver i godt humør af.

Svend Asmussen kan så glæde sig over, at han i en menneskealder har givet sit store publikum så mange dejlige musikoplevelser.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok