Succesforfatter i højeste gear: Mord og motorolie

Succesforfatter i højeste gear: Mord og motorolie

Michael Katz Krefeld er vild med biler

Øjeblikket efter nåede han Lolland, og i det samme lød et kraftigt smæld fra motoren, efterfulgt af en hvid røgfane fra køleren, som tog hans udsyn. Ravn trådte instinktivt på bremsen, og bilen skred med det samme ud. Sekundet efter landede bilen i grøften, og han knaldede hovedet mod rattet...

Når krimiforfatteren Michael Katz Krefeld står foran sit yndlingslegetøj i en parkeringskælder i Københavns Nordvestkvarter; en skinnende sort Caterham Super 7 fra 1996, og fortæller om sin seneste krimi ”Sekten”, er det med et lidt krøllet smil.

LÆS OGSÅ: Mascha efter Andreas Bo: Svært at finde en ny mand

For hovedpersonen i bogen, den drikfældige, men alligevel cool privatdetektiv Ravn, låner en rød Volvo Duett P210 stationcar fra 1956 og brænder motoren af på den, og da Michael kørte hjem fra årets sidste race på Sturup-banen i Sverige, røg toppakningen på sportsvognen, og kølervæsken blev blæst op på forruden.

- Det er da skæbnens ironi, at jeg lige har skrevet det i min bog, og så laver jeg det samme nummer selv, siger en grinende Michael Katz Krefeld, 49, der lige nu er en af Danmarks hotteste krimiforfattere.

Artiklen fortsætter under billedetDer er ikke meget storfamilie med stationcar, fem børn og to hunde over Michael Katz Krefeld.- Både min hustru Lis og jeg kører cabriolet. Der er meget "You and me,  baby"- over det, og vi nyder det, afslører Michael.

Før han spidsede forfatterpennen, var han ophavsmanden til bl.a. tv-serierne ”Nikolaj og Julie” og ”Nynne”.

LÆS OGSÅ: Juleønskets søde lærer: Endelig en voksen-rolle

Michael er allerede i gang med den næste krimi med Ravnen, men der skal også være tid til hans helt store passion for biler, som han deler med hustruen Lis.

- Vi vil begge gerne have vind i håret. Til hverdag kører jeg en Golf Cabriolet, og Lis kører en Mercedes SLK Cabriolet, som hun har hentet i Tyskland. Biler betyder meget for os, og når vi er på ferie, lejer vi altid en åben bil. Om sommeren har jeg Caterham’en stående inde i et p-hus i indre by tæt på, hvor vi bor. Jeg bruger den både til bykørsel og til længere ture ud på landet og elsker duften af brændt gummi og varm olie. Den er en meget æstetisk oplevelse at køre i. Og så vejer den kun 550 kg i modsætning til for eksempel Porsche Boxster, der vejer 1300 kg. Jeg får også kun positive tilråb og masser af smil, når jeg kører i Caterham’en. Den bil gør mig simpelthen så glad, fortæller Michael Katz Krefeld.

LÆS OGSÅ: Sjove facts om juleklassikeren: Alene hjemme i 25 år 

Michaels forfatterskab tog sin begyndelse i 2007 med flere selvstændige romaner, men hans nyeste hovedperson, den tidligere politibetjent Thomas ”Ravnen” Ravnsholt, er efter tre bøger blevet en del af Michaels liv.

- Der er rigtigt meget Ravn i Michael og omvendt. Det er lidt som ens gode ven. Jeg tilgiver ham også alle de tåbelige ting, han gør. Der, hvor vi to ligner hinanden mest, er, at jeg heller aldrig giver op. Jeg klør også på uanset modgang, mener forfatteren, som har fået flere henvendelser, både danske og udenlandske, om at filmatisere Ravnen, men ingen af dem har været den rigtige.

LÆS OGSÅ: 20 ting du ikke vidste om Barnaby

- Jeg har lidt svært ved at se, hvem der kunne være den danske udgave af Ravnen. Til gengæld tænker jeg med det samme på Ethan Hawke, når jeg tænker en udenlandsk produktion. Jeg var vild med ham i ”Training Day”, hvor han er den lidt splejsede, men alligevel cool type. Han ville være den perfekte Ravn, afslører Michael Katz Krefeld, inden han skruer videre på den sårede Caterham i garagen.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok