Stine Kronborg: Jeg kan blive flov over at være dansk

Stine Kronborg: Jeg kan blive flov over at være dansk

Mobning på de sociale medier giver hende kvalme

Jeg skammer mig nogle gange lidt over at være dansk. Specielt når jeg går gennem mit newsfeed på Facebook. Jeg kan forstå på det hele, at Danmarks nationalret blev stegt flæsk, det smager sgu også godt. Og at Silas har “kopieret” en koreografi og derfor skulle pilles ned. Jeg synes det er ærgerligt at mange danskere har udviklet sådan en mobbe kultur.

Faktisk er jeg generelt træt af mennesker, der kun basere deres holdninger på stigmaer og ikke formår at åbne op. Eller hopper med på “svine-vognen” og ikke tænker selv. Skylder skylden på andre, uden at spørge hvad har jeg gjort, eller hvad kan jeg gøre for at ændre det?

Jeg oplever det selv meget som blondine, poledanser med silikone bryster. Mange dømmer uden egentlig at kende mig, mine holdninger, hvem jeg er og hvad min baggrund er.Forleden vågnede jeg op til en besked fra et familiemedlem, der bestemt ikke havde noget godt at sige om mig. Jeg blev kaldt egoistisk og viste ikke initiativ til at have kontakt med den del af familien og personen ville ønske det var anderledes. Godt så. Det forstår jeg udmærket, men at skubbe ansvaret væk fra sig selv og sige, at det er min skyld, er noget vås. Ydermere kunne de jo ikke sende billeder til mig af frygt for at de ville ende online. Og der blev jeg paf. Det var jo forudindtaget opfattelse af, at sådan er Stine.

Jo, jo. Jeg deler meget. OM MIG. Det er fandeme sjældent at jeg hiver familie med ind uden at de ved det. Og vil heller ikke gå dybere ind i denne episode. Anyway, jeg følte mig egentlig ikke truffet og er ikke bange for at tage denne face to face, og der er også sendt svar tilbage.

Jeg har taget mig af mig selv siden jeg var ca. 12-13 år. Min far har dog altid støttet mig uanset hvilke udfordringer og tossede ideer, jeg har kastet mig ud i. Jeg indrømmer gerne at jeg nok aldrig har lært at lege familie, da min familie blev splittet efter min mors død. Jeg skylder ikke skylden på nogen over min situation og ved godt jeg har ‘lidt mangler’. Jeg bærer ikke nag. Det er sjældent jeg bliver misundelig eller jaloux, men jeg kan godt nok blive gal hvis jeg bliver uretfærdigt behandlet og dømt på en overskrift.

 Denne beskyldning fik mig til at tænke videre over vores nyligt kårede nationalret, stegt flæsk med persille sovs, og de efterfølgende debatter på Facebook. Jeg ELSKER stegt flæsk med persille sovs! Godt valgt, Danmark! Men hvad fanden sker der for alle de racistiske opstød bagefter? Og hvem startede dem? Jeg har egentlig ikke set nogen muslimer brokke sig over det, kun danskere der vil tvære det endnu mere ud at vi ikke kan lide indvandrere i Danmark og måske nogle kendte og politikere, der vil have opmærksomhed.Og stakkels Silas, der leverede en fantastisk koreografi. Og med Sara flyvende i et reb. For dulan, det var sejt! Men glæden var kort og mange peger fingre og tager glæden fra tre måneders hård kamp på grund af en sofadans. De skulle få røven op af deres egen sofa og se om de selv kan gøre det bedre!

Jeg forstår at nogen har en profil og et arbejde, de skal leve op til, meeeen jeg kan godt ryste på hovedet af f.eks. Jim Lyngvild som ikke mødte op i Vild Med Dans-studiet fordi hans bacon-smykker kom i klemme i maskinen og han blev hjemme fordi han ikke kunne hylde den danske “mobbe-kultur”. Og hvad med Anders Stjernholm, der konstant peger fingre af Brian Sandberg/rockere og citerer personlige mails mellem Brian og ham? Det er sgu også lidt for lavt for mig. Jeg kan normalt rigtig godt lide Anders (og det ved han godt!), men tag den nu som en mand og mød Brian og få talt om det.

Mange har ikke fortjent den behandling vi giver dem bare på grund af stigmaer, mediernes fokus på alt det dårlige, eller det, der kan sælge. Jeg kender en del der har måske en lidt plettet fortid, en anden etnisk baggrund og forsøger virkelig at komme ovenpå, vokse med opgaven samt forny sig, men mobbe-kulturen formår, at det er en umulig opgave. Jeg oplever det som sagt også selv.Jeg er dansk og bor i et muslimsk område i Australien, jeg handler halal kød fordi det er det bedste og ser vildt lækkert ud. Køber også gris og kænguru, og der er ingen der kigger skævt eller nogen der brokker sig over hvem der spiser hvad. Vi kommer alle fra forskellige kulturer, og når der er noget vi ikke er enige om eller ikke helt forstår, SÅ SNAKKER VI OM DET. For jo, der ER MISFORSTÅELSER.  Tit er fjendtlighed selvfodret og bygget på generalisering. Det er mangel på respekt for hvor vi kommer fra og hvem der har ret til at være hvor.

Jeg havde en situation hvor nogen ikke ville flytte ind i lejligheden overfor mig, fordi ”Miss Nude bor her og render rundt i bikini, hun er single og har to poles i stuen”. Jamen, så må det jo betyde, at jeg er ude på at stjæle deres mænd. Først blev jeg gal da udlejeren bad mig om at dække mig til. Så gik jeg ind og talte med ham om det, da jeg faktisk dækker mig til når der kommer folk ind i gården. Det viste sig at kvinden, der klagede, kun havde hørt om mig og ud fra dét, dannet sin mening!

Så tænk lige en ekstra gang før du dømmer og springer med på vognen. Har personen fortjent den behandling vi giver dem, eller er det en holdning, der er fodret af stigmaer, medier, frygt, uvidenhed og så videre?Jeg ville ønske, at danskerne ville prøve at være lidt mere åbne, venlige og tage ansvar for deres negative beskyldninger. Det klæder alle. Jeg håber at min anden del af familie også ville lære hende at kende, der er bag de mange selfies. Og jeg håber, at mine venner aldrig vil glemme hvem jeg er og hvor jeg kommer fra. På trods af at jeg laver selfies, der kan få kaffen og kagen galt i halsen på de fleste.

Stine

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok