René Dif giver gode råd til Lukas Graham

Lukas Graham arbejder sig op ad den amerikanske singlehitliste Billboard Hot 100 og ligger i øjeblikket på en 12. plads. Rene Dif, der sammen med Aqua nåede en 7. plads, giver et godt råd.

Lukas Graham og nummeret ”7 years” trækker den ene topplacering efter den anden. Kvartetten har i denne uge indtaget førstepladsen på iTunes hit-listen, og dermed har de overhalet store kunstnere som Meghan Trainor og Flo Rida.

LÆS OGSÅ: De kendtes nye trend: Opkalder børn efter steder

For fjerde uge i træk ligger bandet som nummer et på den prestigefyldte britiske Official Singles Chart. Dermed har drengene slået Aqua, der også lå nummer et, men "kun" gjorde det i tre uger. Lukas Graham har dog stadig ikke overgået Aquas succes i USA. Lukas Graham ligger netop nu på en 12. plads på den amerikanske hitliste Billboard Hot 100, her nåede Aqua helt op på en 7. plads.

Atiklen fortsætter under billedetI 1997 ramte Aqua deres amerikanske topplaceringen med single "Barbie Girl", der gik direkte ind på en 7. plads. Foto: Klaus Bo Christensen

René Dif husker tydeligt, da de fik beskeden om deres amerikanske gennembrud:

- Jeg husker det, som var det i går. Vi (Aqua, red.) var på promoveringstur i Kuala Lumpur, så nyheden om placeringen på Billboard Hot 100 kom midt om natten. Vi blev revet ud af sengen og bedt om at komme ned til baren på hotellet. Der stod Niclas Anker fra vores pladeselskab Universal Danmark med kamera og papir i hånden og sagde ’Vi har fået placeringen på Billboard’. Vi blev spændte og gik total i selvsving, da Niclas sagde, vi var gået direkte ind på en 7. plads. Det var rørende og samtidig den vildeste følelse, man fik i kroppen, og tankerne fløj rundt, fortæller René Dif til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Rasmus Bergs store nedtur: Tæt på selvmord

René Dif er af den overbevisning, at det har en enorm betydning for et dansk band at slå igennem på det store amerikanske marked, et marked som han selv kalder musikkens højborg. Når det sker, kan det være svært at holde benene på jorden, men med fokus på musikken og med de nærmeste venner og den nærmeste familie omkring sig mener Rene Dif sagtens, det kan lade sig gøre.

- Men hey, det er i min optik okay lige at stikke op i stjernehimlen en gang imellem, fortæller René Dif med et smil.

LÆS OGSÅ: Udstemt X Factor duo har album på vej

Den erfarne musiker har et enkelt råd, til Danmarks nye musikalske håb:

- Keep up the hard work, lyder det ganske kort.

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok