Peter Gantzler om ny engelsk dramaserie: Nemt at være viking

Peter Gantzler om ny engelsk dramaserie: Nemt at være viking

Det skorter ikke på hverken vold eller magt i den nye blodige serie.

Der skulle ikke graves særlig dybt for Peter Gantzler for at finde sig til rette i rollen som nådesløs viking i den store engelske dramasatsning "The Last Kingdom".

- Det kom af sig selv, når jeg fik kostumet på og stod på slagmarken. Det er jo ikke særlig mange år siden, vores forfædre gik derude og førte sig frem. Helt genetisk har alle danskere vikingeblod i årerne, siger Peter Gantzler, der især er fascineret af vikingernes frygtløshed.

LÆS OGSÅ: Peter Schmeichel flytter sammen med kæresten

Artiklen fortsætter under billedetGantzler spiller ­rollen som vikingernes koldblodige l­eder, Earl Ragnar, i "The Last Kingdom", som har premiere tirsdag aften klokken 22.00 på Discovery Channel. Foto: SBS

- De var frataget samvittighed, skyld og skam. Det kom først, da de blev kristne. Der var ingen begrænsninger. Det, du gerne ville have, det tog du - om nødvendigt med vold og magt, fastslår han.

LÆS OGSÅ: Janni Spies i sorg: Mister sin søster til kræft  

Det skorter da heller ikke på hverken vold eller magt i den nye blodige serie. Skuespilleren regner dog med, at seerne får mere end de voldsomme kampscener ud af at se den. 

- Jeg håber, danskerne ikke bare vil se på det som underholdning, men som en del af deres fortid, for det er det jo. Det er ikke mere end 1000 år siden, at det var os, siger Gantzler og fremhæver, at vikingerne var mere end bare barbariske slagtere.

- Vi var ikke kun krigere. Vi var også dygtige forretningsfolk og bønder.

Artiklen fortsætter under billedetSerien er fyldt med danske skuespillere, der giver den som vikinger. Alexandre Willaume, Peter Gantzler, Henning Valin Jakobsen og Andrea Vagn Jensen spiller alle med i den store dramasatsning. Foto: Sisse Stroyer

I det daglige er der dog ikke meget viking over den 57-årige skuespiller, der sagtens kan finde på at bestille en cæsarsalat og et glas hvidvin, når han er ude at spise.

- Det er ikke særlig vikingeagtigt, indrømmer Gantzler, der håber, at den store rolle kan bane vejen for flere job i udlandet.  

LÆS OGSÅ: Emil Thorup sætter tv på pause: Her er hans nye projekt 

- Jeg har lavet noget i Tyskland, Sverige, Norge og Polen, men jeg har ikke lavet noget til det engelske marked før. Det var første gang, men forhåbentlig ikke sidste, for det var sjovt.

"The Last Kingdom" har premiere i aften klokken 22.00 på Discovery Channel.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok