Arvingerne-stjerne: Uforskammet at få penge for det

Arvingerne

Arvingerne-stjerne: Uforskammet at få penge for det

Peter Gantzler nyder sin rolle som landmand i tv-serien "Arvingerne".

Der er roller, som er smør på brødet for skuespillere, og så er der de roller, som bliver en passion og en kæmpe oplevelse. Peter Gantzler føler, at hans rolle som den lidt indebrændte og brovtende landmand Jensen i ”Arvingerne”, falder i den sidste kategori.

– Jeg blev rigtig glad for at spille Jensen. Jeg kunne virkelig mærke ham, når vi filmede, og så var holdet en fantastisk familie at blive en del af. Jeg har nydt hver en dag. Det har næsten været uforskammet at få penge for det. Folk er så dygtige og så respektfulde, og vi grinede rigtig meget, siger Peter Gantzler, der fik en salmonellaforgiftning, da de filmede på Fyn.

- De andre var så søde, at de havde lavet et lille lokale til mig med en seng. Jeg havde kastet op hele natten, og så sørgede de for, at jeg kunne gå ind og hvile mig. Det var rørende. I en lang pause lagde jeg mig derind. Mens jeg lå og slumrede, hørte jeg dem tale og grine, og så tænkte jeg: ”Hold nu kæft, det er et dejligt fag, jeg arbejder i”. Vi har det bare skide sjovt, men vi kan også gå fra totalt morskab til smerten i hjertet, fordi vi er vant til mærke begge dele. Det er det, vi lever af – at kunne give udtryk for vores følelser, fortæller en begejstret Peter Gantzler.

LÆS OGSÅ: Eva Harlou køber Thomas ud af sit liv

Rollen som Jensen krævede en del research for Peter, så han selv følte, at han kunne spille troværdigt.

– Jeg har prøvet at læse en masse om landbrug. Når man får en rolle, der har et bestemt skelet, så ser man nyheder på en helt anden måde. Lige så snart der blev sagt noget om økologi og økologisk landbrug, så skærpedes mine sanser, og så fik jeg en form for videbegærlighed om det. Jeg læser aviser og ser nyheder, og det er jo ikke sjældent, at der står noget om landbrug. Så har jeg googlet forskellige ting, du vil bl.a. høre mig bruge et skønt ord som ”skovrejsning”, som giver associationer. Jeg er blevet interesseret i nogle ting, som jeg ikke drømte om, fortæller Peter Gantzler og griner.

LÆS OGSÅ: Nyt job til Rasmus Tantholdt

Udover at have filmet i udlandet til den amerikanske viking-serie ”The Last Kingdom”, så har Peter Gantzler, der bor på Frederiksberg, haft en særdeles aktiv sommer på Fyn.

– Jeg har lavet tre produktioner på Fyn i løbet af det seneste halve år. Jeg har lavet Frank Hvam og Casper Christensens film ”Dan-Dream”, tv-serien ”Mercur” om Radio Mercur til TV Charlie og så ”Arvingerne”. Når man er på location, så bliver der nærmest en slags lejrskolestemning. Du skal selv ud at købe ind og man går ud og spiser sammen. Jeg har følt, at jeg er blevet modtaget med åben arme hver dag her på ”Arvingerne”. Jeg har før været på produktioner og er kommet ind og har følt mig som en gæst. Sådan var det ikke på ”Arvingerne”. Så bliver jeg tryg, og så kan jeg yde mit bedste.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok