Mød Danmarks største kandisfan

Kandis

Mød Danmarks største kandisfan

Finn Clausen åbner sin hoveddør iklædt en kandisbluse. Væggene i gangen er nøje dekoreret med kandisplakater og beklædningsdele i alle tænkelige afskygninger med orkesterets logo hænger på en knagerække. Der er ingen tvivl om, at HER&NU er kommet på besøg hos Danmarks største kandisfan.

– Jeg skulle ud og høre noget musik en aften og fik at vide, at der kom et orkester, som jeg ikke kendte. De fangede mig bare med det samme. Det var tilbage i 1989, da Kandis for anden gang nogensinde gav koncert, mindes det pensionerede postbud.

– Da jeg fyldte 50 år kom drengene fra Kandis og overraskede mig og spiste sammen med mig, fortæller den stolte fan.

LÆS OGSÅ: Peter Gantzler er "den nye mand på gården"

For Finn Clausen er Kandis ikke blot et band, de fire musikere Johnny Hansen, Jens Erik Jensen, Jørgen Hein Jørgensen og Frank Thøgersen er stort set hele hans liv.

– Det er den måde, de er på. Både som personer men også når de er på scenen. Man bliver bare grebet med det samme, og musikken er selvfølgelig også fantastisk, forklarer 70-årige Finn passioneret.

Den dedikerede fan har gennem de seneste 27 år været til mere end 1.000 koncerter, samlet et bjerg af fanudstyr og lavet en stor bunke scrapbøger med avisudklip og billeder.

– Jeg kender Kandis-drengene ret godt efterhånden. De gør så meget for deres fans og giver sig altid tid til at snakke med os. Jeg snakker både med dem om musikken og alt mulig andet, fortæller Finn, der bor i en lejlighed i Århus.

Hver gang Finn er til koncert med Kandis, medbringer han flag til de andre medlemmer af fanklubben. – Er man kandisfan, så er man kandisfan, og så skal man også vise det, lyder det fra Finn, der altid er iført både kasket og t-shirt med Kandislogo på til koncerterne.

LÆS OGSÅ: Christiane: Derfor faldt jeg for L.O.C.

Finn er blevet nødt til at fravælge en lang række andre ting i sit liv for at kunne følge sine idoler så aktivt.

– Det har både kostet meget tid og rigtig mange penge, men til gengæld har jeg fået rigtig mange oplevelser. Jeg har altid hellere ville til Kandiskoncert, end jeg har villet på ferie, lyder det fra Finn.

Selvom alderen har gjort, at Finn ikke længere kommer rundt til så mange koncerter, som han gjorde i starten, så er hans kærlighed til Kandis-drengene og deres musik bestemt ikke blevet mindre.

– Jeg hører næsten altid musikken herhjemme. Jeg bliver aldrig træt af den. Hvis jeg er i dårligt humør, så sætter jeg det på, og så bliver jeg i godt humør igen. Det vil virkelig gøre ondt, hvis Kandis pludselig stopper, siger Danmarks største kandisfan.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok