Mikkel Hansen og Mary i kamp mod mobning

Mikkel Hansen og Mary i kamp mod mobning

Kronprinsessen og håndboldspilleren forenet i kampen mod mobning

Mikkel Hansen kæmper i denne uge for det danske hånboldlandshold, når EM 2016 starter på fredag, men det er en helt anden kamp som Mikkel Hansen skal vinde, efter han har slået sig sammen med kronprinsesse Mary. De to er nemlig gået sammen for at bekæmpe mobning, men hvor Mary er kendt for sit arbejde med mobning i skole, så er der denne gang fokus på fritiden.

LÆS OGSÅ: Frederiks travle år: Royal actionman 

Kronprinsesse Mary har i mange år været kendt for sin kamp mod mobning gennem Mary Fonden, mens Mikkel Hansen sidste forår etablerede MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning, der har til formål at modarbejde mobning og øge trygheden og tolerancen blandt børn og unge i sportslige, kulturelle og sociale fællesskaber.  

- Der er ikke nogen, der kan være i tvivl om, hvor ødelæggende mobning kan være for et barn og dets fremtid. Vi har længe haft fokus på mobning i skolerne, men mistrivsel i fritidslivet har været et overset problem. Alle børn har ret til at trives – også i deres fritid, og det støtter vi op om med samarbejdet mellem Mary Fonden og MH24, udtaler Kronprinsessen i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ: Frederik og Mary hastede til Fredensborg: Krisemøde  

Mikkel Hansen kender alt til den hårde tone i sportsverdenen:  

- Jeg har selv oplevet, hvor svært det kan være at falde til på et hold, når man er en af de yngste og mindste. Som barn har man brug for, at der er nogle voksne, der støtter en i at sige fra og i at være en god holdkammerat. Håndbold handler om at have det sjovt og at være en del af et hold, og det må mobning aldrig stå i vejen for, udtaler landsholdspiller Mikkel Hansen.

Godt 50.000 6-12-årige børn spiller håndbold i Danmark, og selv om sporten er en af de mest populære blandt danske børn, skal det være endnu sjovere at gå til håndbold, hvis det står til kronprinsesse Mary og Mikkel Hansen. Sammen vil de træne trivslen i børnehåndbolden, så der bliver plads til alle på holdet.

LÆS OGSÅ: Trods pension: Prins Henrik beholder sit hof   

Tre ud af ti børn, der går til en fritidsaktivitet, har oplevet at blive holdt udenfor, og hvert 8. barn er helt stoppet til en fritidsaktivitet pga. mobning eller mistrivsel.

Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning vil involvere øvrige samarbejdspartnere i udviklingen af projektet, herunder Red Barnet og praktikere i form af trænere. Planen er at udvikle et konkret trivselsprogram, som kan testes i sommeren 2016 og tilbydes interesserede klubber senere på året.

Ambitionen er at gøre det nemt og sjovt for spillere og trænere at styrke trivslen på holdet, foe eksempel ved at tage godt imod nye spillere og ved at arbejde med træningsøvelser, der stimulerer teknik, motion og sammenhold på en gang.  

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok