Lie Kaas om Tom Hanks-samarbejde: Ikke som et dansk tebord
Nikolaj Lie Kaas er snart tilbage i rollen som Carl Mørck, når 'Flaskepost fra P' har premiere den 3. marts.

Lie Kaas om Tom Hanks-samarbejde: Ikke som et dansk tebord

Der er langt fra en Hollywood-produktion til en dansk ditto. Det måtte Nikolaj Lie Kaas sande, da han skulle have frokost under optagelserne til 'Engle og dæmoner'.

I et spritnyt interview med Euroman åbner skuespilleren Nikolaj Lie Kaas op. Over 10 sider fortæller Kaas om alt fra barndommen til gennembruddet i 'Drengene fra Sankt Petri' til samarbejdet med selveste Tom Hanks i Hollywood-filmen 'Engle og dæmoner'.

Om sidstnævnte fortæller han:

- Der findes ikke særlig mange produktioner i denne her størrelse. Den første dag på settet kom der en kvinde over, da det blev frokosttid, og spurgte om jeg var sulten. Jeg sagde ja, og hun spurgte mig: 'Hvad vil du have?' Jeg sagde: 'Hvad har I?', og hun gentog: 'Hvad vil du have?'

- Frokosten var al mad, der fandtes. Der var kokke, der lavede alt fra steaks og fisk til isvafler og småkager. Der var ikke noget, man kunne få lyst til at spise, der ikke var til den frokost, siger Nikolaj Lie Kaas, der konstaterer:

- Et tebord på en dansk film kan ikke rigtig hamle op med det.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Lie Kaas: Von Trier brugte mine forældres selvmord imod mig

Under optagelserne lærte han, at de dygtigste mennesker også er de mest generøse og mest oprigtige. Bare se på Tom Hanks.

- Tom Hanks er en fornøjelse. Han kunne simpelthen ikke være mere, som man tror, at Tom Hanks er. Ydmyg, karismatisk, sjov. Han var fed, understreger Nikolaj Lie Kaas i interviewet.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Lie Kaas for pæn til filmrolle

Han er snart aktuel igen i rollen som Carl Mørck og Afdeling Q, når den tredje filmatisering af Jussi Adler-Olsens 'Flaskepost fra P' den 3. marts rammer de danske biografer. En film, der næsten med garanti bliver endnu en stor-sællert, som de første to film har været det. Og det er ikke en følelse, som Nikolaj Lie Kaas bryder sig om.

- Jeg kan altid mærke en reel angst for, at det bliver for hyggeligt, det hele. Det er ikke, fordi jeg vil være alvorlig hele tiden, jeg kan også godt lide at have det sjovt. Jeg vil bare gerne have, at vi husker, at vi skal oppe os lige om lidt.

Eller som han formulerer det andetsteds i det store interview med Euroman.

- Der skal Mentos i colaen, og der skal være ét eller andet, der rusker mig op.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Lie Kaas: Savner stadig forældrene

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok