Lasse Spang om korsfæstelse: Sker aldrig igen

Lasse Spang om korsfæstelse: Sker aldrig igen

Den danske stuntman har flere gange overvejet at lade sig korsfæste igen. Men det kommer ikke til at ske.

I dag lader talrige filippinere sig frivilligt korsfæste og piske for at markere Jesu korsfæstelse.

Forrige år skete det samme på langfredag, men her skabte en dansker pludselig internationale overskrifter. Det var instruktør- og stuntman Lasse Spang Olsen, der pludselig lod sig korsfæste i forbindelse med optagelserne til en film, hvor han ville teste, om han kunne blive religiøs på seks uger. En af prøvelserne var, at han skulle lade sig korsfæste.

Oplevelsen var så ekstrem, at Lasse Spang Olsen sagtens kunne finde på at gøre det igen - men det kommer ikke til at ske.

- Jeg har overvejet det flere gange, men man må ikke længere som udlænding. De havde nok ikke regnet med, hvor meget postyr det ville give, da jeg blev korsfæstet. For dem er det jo en vigtig tradition, som de ikke ønsker skal blive en turist-ting, hvilket jeg sagtens kan forstå, siger Lasse Spang Olsen til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Tom Hardy smider alt: Det betyder hans mange tatoveringer

Han indrømmer blankt, at det kom bag på ham, hvor meget opmærksomhed korsfæstelsen medførte. Og det ærgrer ham faktisk.

- Jeg gjorde det ikke for at få opmærksomhed eller vise mig frem. Jeg kontaktede heller ikke selv medierne og fortalte, hvad der skulle ske. Faktisk skete der det, at tre minutter efter, jeg var kommet ned, ringede Ekstra Bladet. Hvor fanden vidste de det fra, tænkte jeg, og havde mere brug for en kold øl end at snakke med dem. Men de havde set mig på en stor kanal, som havde filmet det hele, så jeg måtte fortælle med blodet rendende, forklarer han.

- Desværre er fokus så gang på gang blevet, at jeg ville teste grænser som en slags manddomsprøve. Men det handlede det virkelig ikke om. Det handlede om at teste, om jeg kunne få en religiøs oplevelse. Det var mere ekstremt for mig at skulle være religiøs, end at lade mig korsfæste.

Artiklen fortsætter under billedetLasse Spang Olsen efter det første søm er hamret igennem hånden på ham. Foto: All Over

Det ærgrer Lasse Spang Olsen, når folk siger, at han bare ville have opmærksomhed. For det var aldrig målet med at lade sig korsfæste, understreger han gang på gang.

LÆS OGSÅ: Husker du Atreyu fra Den uendelige historie? Her er han i dag

Det var meningen, at Lasse Spang Olsen skulle hænge der i to minutter, men han endte med at være hejst til vejrs i et lille kvarter. Han fortæller om det at få hamret søm igennem kroppen:

- Det er fire huller, og det gjorde overraskende ondt. Jeg var simpelthen ved at besvime, og tænkte at det her går ikke. Men jeg var rejst langt, og hvis jeg besvimede, ville de afbryde det, så jeg begyndte at bede det bedste, jeg havde lært. Og det virkede.

- Jeg kan slet ikke huske resten af sømmene. Jeg tror, det var det, som folk oplever, når de har en religiøs åbenbaring. Jeg snakkede med et eller andet, og jeg kunne mærke, at der var nogen eller noget hos mig. Jeg har prøvet min del af smerte, og det var ikke bare en smerterus. Det eneste ord, der dækker det, det er det, som fillipinerne kalder at tale med Gud og Jesus, så det kalder jeg det også, for jeg har ikke et bedre ord til at beskrive min oplevelse, siger han.

LÆS OGSÅ: Justin Bieber taler med Gud

Tænkte du ikke, hvad du dog havde gang i, da de begyndte at hamre sømmene i?
- Nej, for jeg så det virkelig ikke som noget specielt. Det var en blanding af at være enormt komisk og uhyggeligt. Det er som at være centrum i en menneskeofring. Du står der, klædt ud som Jesus og er omgivet af romerske soldater med plastiksværd samt is-sælgere. Det var så mærkeligt, og jeg begyndte da også at synge "Always look on the bright side of life", da jeg hang deroppe, griner han.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok