Kræftfrygt: Karina Frimodt frygter at miste sit bryst

Kræftfrygt: Karina Frimodt frygter at miste sit bryst

Danseren fik før nytåret fjernet flere lymfeknuder, men den efterfølgende biopsi viste ikke kun positive resultater

Kort før danskerne sprang ind i det nye år, fik danseren Karina Frimodt fjernet flere lymfeknuder, da de indeholdt forstadier til kræft. I den forbindelse fik Karina Frimodt også taget en biopsi som ikke kun indeholdt gode nyheder.   

- Den gode nyhed var, at de lymfekirtler, som de pillede ud under højre arm, ikke viste tegn på cancer eller celleforandringer. Så den begyndende kræft har altså ikke spredt sig. Den dårlige nyhed er, at der er fundet flere små knuder med forstadier til cancer i det væv, der er opereret ud i forbindelse med operationen før nytår, og det er virkelig ikke godt, siger Karina Frimodt til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Thomas Bo Larsen og hans hemmelige kæreste flytter sammen 

Danseren skal nu finde ud af, om hun skal have lavet en ny mindre operation, hvor lægerne fjerner de små knuder, men det er ikke sikkert, at det i så fald er sidste operation. Den anden mulighed Karina Frimodt har, er en mere radikal operation, hvor hun skal have fjernet hele brystet for helt at undgå brystkræft.

LÆS OGSÅ: Aflyser alt: Anne Herdorf syg  

Men det er ikke kun sig selv hun skal tage hensyn til. Karina har to børn; Mathilde på otte år fra et tidligere forhold og James på halvandet år med kæresten Kasper Lentz. De skal ikke mærke mors frygt.

Artiklen fortsætter under billedetKarina til dåben af sønnen James sammen med kæresten Kasper Lentz og datteren Mathilde. Foto: Peter Hauerbach 

Derudover kommer der overvejelser i forbindelse med arbejde. Sidste år optrådte Karina i ”Dirty Dancing – The Musical” og skal også være med, når holdet til sommer rykker ind i Operaen. Derfor skal hun helst være tip top til den tid og planlægge en eventuel operation.   

- Jeg kan mærke, at jeg er nødt til at få orden på det her, så jeg ikke skal gå og frygte det eller tænke på det. Men en radikal operation er bare et stort indgreb - meget større end ’de små’, som også er en mulighed. Åh det er svært. Og jeg kan ikke helt forlige mig med, at mit eget bryst forsvinder. Selv om det rekonstrueres, så er det ligesom ikke rigtigt mit bryst mere. Men det må jeg se at få tænkt igennem. For mig er det virkelig en stor beslutning, siger hun til Ekstra Bladet. 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok