Kandis-Johnny om sit livs sorteste dag: Jens hjalp mig gennem sorgen

Kandis-Johnny om sit livs sorteste dag: Jens hjalp mig gennem sorgen

Tre minutter efter præsten JensF. Munksgaard hørte om Johnnys sorteste øjeblik, stod han klar til at hjælpe

Præstens og popsangerens job minder meget om hinanden. De er vant til at stå foran et stort publikum, den ene med Guds ord, den anden med kærlighedssange. Derudover har provst Jens F. Munksgaard og Kandis-sanger Johnny Hansen et helt specielt bånd, som binder dem sammen. Johnny har i bogen "Stjerner på himlen" fortalt om hustruen Helles tragiske selvmord i 2008 og beskrevet, hvordan Jens tilbød Johnny og pigerne at flytte ud i sit sommerhus for at få fred for pressen.

LÆS OGSÅ: Ærlig Noller Olsen: Jeg håbede at dø 

Jens har været sognepræst i Hurup i 25 år, og han har både viet Johnny og Helle og døbt deres piger. HER&NU har mødt Johnny og Jens i Hurup Kirke for at høre om det venskab, som i dag også indbefatter Johnnys hustru Gitte, som Jens viede ham til i 2014.

Artiklen fortsætter under billedet- Jeg var lige blevet færdig som installatør, da Jens og jeg mødtes første gang nede i kirken, hvor jeg lavede de elektriske installationer i den nybyggede konfirmandstue. Det er 24 år og 24 kg siden, fortæller Johnny grinende. Foto: Privat

- Jens og jeg har kendt hinanden i mange år, men vi kom tæt på hinanden i 2008 på den sorteste dag i mit liv. Da kom Jens på besøg uanmeldt. Han har nogle værktøjer, og man kan godt mærke, at han er vant til at arbejde med mennesker. Jeg ser ikke på Jens som en præst, men som en ven. Vi var i hvert fald glade for, at Jens kom og hjalp os med at håndtere de her ting også i den efterfølgende tid, fortæller Johnny.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald: Nyfødt søn skal opereres

Jens sætter ord på, hvad det er, han som præst kan gøre, når folk er nedbøjet i sorg, som Johnny og hans piger var i 2008.

- Jeg kan holde mennesker fast i den situation, de er i, så de ikke flygter fra det, og så gå et stykke af vejen sammen med dem. Når man følges ad et stykke af livets vej, så holder man et stykke af den andens liv i sin hånd. Og det var det, vi gjorde i de uger. Johnny fik ikke lov at løbe fra sin sorg og sin frustration, for jeg holdt ham fast, fortæller Jens, der også påpeger, hvor lille et samfund Hurup er, når der sker noget.

Artiklen fortsætter under billedetGitte og Johnny blev gift i Bøvling Kirke i pinsen 2014, og selvfølgelig var det Jens, der stod ved ­alteret sammen med Johnny, da Gitte kom op ad kirkegulvet. - Gitte lærte mig at tale sammen med et andet menneske om ­livet, siger Johnny.  Foto: Niels Henrik Dam

- Vi bor jo i et lille samfund. 8. december 2008 var det ved at være mørkt, og der mødte jeg tilfældigvis min kone inde i byen. Og hun sagde med det samme: "Ved du, hvad der er sket?" Jeg sagde til hende: "Jeg ved ikke, hvornår jeg kommer hjem," og så kørte jeg herhen. Min kone havde talt med en dame i byen, som havde talt med én, som vidste, hvad der var sket. Så i løbet af 20 minutter vidste min kone det.

Tre minutter efter stod præsten der.

LÆS OGSÅ: Cecilie Becks store sorg: Lillebror dræbt i ulykke

Selvom det var en hård tid for Johnny, kom han og pigerne videre, og med Jens' gode råd er Johnny i dag lykkeligt gift med Gitte.

Artiklen fortsætter under billedetJens havde et stort ønske om at komme med Kandis ud at spille, og han kan sagtens spejle sig i Johnny og omvendt, for begge optræder for mange mennesker med et budskab. Jens er pensioneret nu, men har stadig et stort publikum til sine foredrag.  Foto: Niels Henrik Dam

LÆS OGSÅ: Badehotellet-stjerne: Tæt på rolle i international storfilm 

- Jens sagde blandt andet, at vi skal huske at tale om tingene og ikke lade det, der skete, blive et tabu. Det har hjulpet os rigtigt meget. Både i familiens skød, men også med venner. Jens sagde også, at vi skulle skrive nogle ting ned, og i starten vil tingene have mest fokus på det sorte, det negative, men med tiden vil det ændre sig til det positive. Jeg skrev om meget af det i bogen. Og jeg tror, at det, at vi har talt en del om det, og at jeg har brugt det i sangskrivningen, har gjort, at vi forholdsvis hurtigt kom et skridt videre.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok