banner image

13 NUMRE AF HER&NU      KUN 299KR.

BESTIL HER
Skuespillerne Merete Mærkedahl og Ulla Vejby er slet ikke til at kende i forhold til deres roller fra Badehotellet.

Badehotellet-stjerner springer ud som hotte sild

HER&NU forvandler "Badehotellets" stuepiger

Lyse Ulla Vejby, 31, gik til casting på rollen som Edith sammen med mørke Merete Mærkedahl, 35, der prøvede som Otilia. Kemien var perfekt, og de fik begge rollerne som stuepiger i "Badehotellet".

Hver mandag aften samles mere end en million danskere foran tv-skærmen for at følge dramaet, men nu har HER&NU lokket de to kvinder til at smide de sorte stuepigeuniformer og slå håret ud.

SE ALLE BILLEDERNE: Badehotellet-pigernes smukke make over

Merete flyver ind fra Aalborg, hvor hun bor til daglig, mens Ulla kommer cyklende fra Københavns Nordvestkvarter, hvor hun lige har afleveret sin snart toårige datter.

Artiklen fortsætter under billedetMerete Mærkedahl spiller stuepigen Otilia, gårdmandsdatteren, der har været på højskole og har haft plads i København. Til højre som hun tager sig ud som forførende brunette efter sin make over. Foto: Michael Stub/Bo Nymann

Efter at have været gennem pensler og krøllejern hos Neel og Signe i WOOMA står Lasse Spangenberg klar til at fremhæve de to kvinders flotte skikkelser i lækre gallakjoler. Og dermed er forvandlingen fra grå stuepiger total.

LÆS OGSÅ: Danskerne elsker Badehotellet: Sætter ny TV 2-rekord

- Det er jo et stilmæssigt valg, producenterne på Badehotellet har taget. Vi bliver nærmest nulstillet i vores roller. Vi har lidt mascara og lidt farve på øjenbrynene, men ellers er vi uden makeup. Det var underklassen jo dengang, fortæller Merete Mærkedal.

Artiklen fortsætter under billedet- Edith er lidt som Otilias lillesøster. Hun er den mere sprudlende og impulsive og meget kærlig og omsorgsfuld, siger Ulla Vejby, der til højre har slået håret som bedårende blondine efter sin make over. Foto: Michael Stub/Bo Nymann

Både Merete og Ulla er med igen, når fjerde sæson af "Badehotellet" skal optages til sommer.

LÆS OGSÅ: Hr. Weise fra Badehotellet er også Svampebob Firkant

Merete Mærkedal, der har modtaget Reumert Talent-prisen, kan godt genkende en del af Otilia i sig selv.

- Privat har jeg en del af Otilias træk, og jeg har også en høj retfærdighedssans. Men jeg kan også finde det uskyldige frem i mig selv. Jeg har spillet Dorothy i "Troldmanden fra Oz" og Gerda i "Snedronningen". På teatret bliver vi trænet til at fjerne vores accent, men i "Bade-hotellet" skal vi have lidt jysk accent, så det er let for mig at klikke over i Otilia. Vi har prøvet at ramme en let tone - hvis vi talte som min far fra Nordjylland, skulle der være tekster på, griner Merete.

LÆS OGSÅ: Badehotellet-stjerne: Der er mere mellem himmel og jord

Efter at have hængt de smukke kjoler tilbage på bøjlerne, forvandles divaerne igen til Ulla og Merete, og i aften er de tilbage i de sorte stuepigekjoler på "Badehotellet".

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok