Inger Støjberg om privatlivet: Det er svært

Inger Støjberg om privatlivet: Det er svært

Min største udfordring er så at få mit privatliv til athænge sammen, siger politikeren

Inger Støjberg er ikke sådan at vælte omkuld. Den 42-årige Venstre-minister har et lyst sind, og selv dødstrusler lader hun sig ikke gå på af. Humor, en positiv tankegang og benhårdt arbejde har indtil videre gjort hende til en af landets meste populære ministre, selv om hun også er en af de mest udskældte.

- Min største udfordring er så at få mit privatliv til at hænge sammen. Jeg har allerede trukket mange veksler på familie og venner, og min kæreste, må jeg nøjes med at se i weekenden. Heldigvis bor jeg et fantastisk sted i Hadsund, hvor jeg har nogle dejlige naboer. Fællesskabet er meget stærkt. Jeg har endda naboer, som vasker mit tøj, siger Inger Støjberg.

LÆS OGSÅ: Lene Beiers nye projekt: Vil gennemføre for børnenes skyld

Artiklen fortsætter under billedetInger Støjberg og kæresten Claus Jakobsen, som er ansat i Politiets Efterretningstjeneste. Foto: Klaus Bo Christensen

Kæresten Claus Jakobsen, som arbejder som sikkerhedsvagt og bor nord for København, tager i weekenderne med til Himmerland, hvor han slapper af sammen med landets travle udlændinge-, integrations- og boligminister. Parret har dog ingen planer om at flytte sammen lige foreløbig. 

LÆS OGSÅ: Claus Meyers vilde luksus: Hus til 61 millioner 

Hele den tilspidsede flygtningesituation giver hver dag Inger Støjberg nogle meget lange arbejdsdage, men det passer hende ganske godt.

- Jeg går altid glad ind ad døren til ministeriet, og jeg forlader også bygningen glad. Jeg trives i et spændingsfelt med stærke holdninger, som så også giver mig nogle lange arbejdsdage. Men det går jeg ikke så meget op i. Problemerne omkring den store folkevandring skal løses, og så betyder antallet af mine arbejdstimer mindre, fortæller Inger Støjberg, der er glad for at have haft en solid opvækst.

Artiklen fortsætter under billedetInger har ikke selv fået børn. Til gengæld er hun blevet papmor til Claus' to børn, Liva og Hector, på henholdsvis 9 og 13 år. Foto: Peter Hauerbach

- Den opvækst er helt sikkert min ballast. Det her er selvfølgelig en test af, hvor solidt mine fødder er plantet. Men jeg vælter ikke. I hvert fald ikke på grund af det her, understreger Inger, mens hun knapper endnu en kold cola af mærket Zero op.

Cola-elsker
- Jeg har en stor kærlighed til cola, og jeg drikker vel tre liter om dagen. Til gengæld drikker jeg ikke kaffe, griner ministeren, der rundt om i verden tager selfies med colaflasker.

LÆS OGSÅ: Ålen jubler: Jeg er en glad købmand

Inger Støjberg er også vild med både at bage og lave mad.

- Jeg elsker at bage. Jeg ved ganske enkelt ikke noget bedre, jubler hun og deler glad ud af hjemmebagte småkager til HER&NU's udsendte medarbejdere.

Artiklen fortsætter under billedetSå er der kager! Inger elsker at bage.  Foto: Peter Hauerbach

- De småkager havde jeg egentlig lovet Søren Pind, men han har åbenbart haft for travlt til at kigge forbi, griner Venstres smukke løvinde, som fik mange rosende kommentarer for sin kjole under nytårstaflet på Amalienborg. Og i 2015 blev Inger Støjberg også kåret som "Årets babe".

- Ja, er det ikke mærkeligt? Jeg ved ikke lige, hvad der skete der. Og jeg var i hvert fald ikke selv inde og stemme. Men det var en dejlig champagne, som jeg nød nytårsaften.

- Hvad kan gøre dig sur?
- Smålighed. Jeg hader millimeterretfærdighed.

- Er du stædig?
- Ja, men ikke dumstædig, understreger Inger Støjberg, der heller ikke går ind i store skænderier.

- Jeg råber heller ikke op, men nogle gange går det ud over min mobil. Den får ofte en tur hen ad gulvet, griner Inger, der ikke alene håber, mobilen klarer sig godt igennem 2016.

LÆS OGSÅ: Claudia Rex: Vi kigger på hus 

- Mit ønske for 2016 er ganske enkelt et håb om, at alle mine venner og familie er friske og raske. Sidste år blev min far meget syg, og der kom sygdom virkelig tæt på. Han har det heldigvis bedre i dag, smiler Inger Støjberg, der har et meget tæt forhold til sin far.

Han har dog aldrig været politiker.

- Nej, jeg er den første politiker i min familie, og det kom vist ikke som et chok, smiler Inger Støjberg, inden hun haster ned i ministerbilen for at nå et møde i Skælskør.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok