Her er ManBand i dag
Ole, Dennis, Jesper og det ukendte medlem Patrick.

Her er ManBand i dag

De tog seerne med storm med deres åbne skjorter og deres vokalsymfonier. ManBand spiller stadig sammen i dag og har en endnu større sangkonkurrence i kikkerten.

Øvelokalet er ligeså nede på jorden, som den sidste lukkede knap i Dennis’ skjorte, inden de røg ud af "X Factor" i 2014. Øvelokalet er den hemmelige fjerde mand i ManBand-Patricks lejlighed på Vesterbro. Lejligheden er en lille smule fodkold, men det er intet problem, da man er velkommen til at tage fødderne op under sig i sofaen.

De tre modne herrer Ole, Jesper og Dennis røg ud af "X Factor" lige før finalen, men havde allerede deres første job to dage efter. Og sådan blev det ellers ved. Efter finaleshowet havde trioen ikke en eneste friweekend i ni måneder.

LÆS OGSÅ: 50 års-fødselaren Linse: 10 ting du ikke vidste om stjernen fra Bryggen

Nu er "X Factor" ved at være længe siden, og jobsene er blevet færre, men mere intime:

- Vi spillede engang til en julefrokost, hvor det ene af bordene var i virkelig godt humør. Så godt humør at vi nærmest ikke kunne overdøve dem. Så jeg sagde: "Hvis vi lige kan få ro ved børnebordet". Det virkede, og resten af selskabet syntes, det var fedt, fortæller Jesper.

Artiklen fortsætter under billedetSelv om man er en voksen mand, vokser man nok aldrig fra at et velplaceret slag i skridtet er sjovt. Foto: Michael Stub

Jobsene spænder vidt og bredt fra festivaller til køernes dag og private fødselsdage. De har blandt andet spillet til en ældre dames fødselsdag, hvor temaet var royalt:

- Der følte vi os lidt uden for i vores cowboybukser og åbne skjorter. Men vi gør, hvad vi gør, og så ender det for det meste i en god aften for alle alligevel, fortæller Dennis.

LÆS OGSÅ: Disse stjerner skal optræde til X Factor-finalen

De tre mænd har gang i mange andre projekter sammen. Et af de projekter, der fylder rigtig meget, er det danske Melodi Grand Prix:

- Vi vil pisse gerne med i Melodi Grand Prix! Men de vil åbenbart ikke have os. Vi synes ellers, vi passer godt ind i Grand Prix-konceptet - altså det koncept der var godt. Alle siger jo, at Melodi Grand Prix var godt dengang, det var med liveband ikke sådan ungdoms-noget, som det er i dag, udbryder Dennis, mens han gestikulerer meget bestemt med armene.

LÆS OGSÅ: Sådan opstod Phoebes "Smelly Cat"

Det er hovedsagelig Dennis, der har en mening om det store show. Alle tre er dog enige i, at det er verdens største sangkonkurrence, men for Jesper og Ole handler det mest om at få oplevelsen i rygsækken.

- Vi har bombarderet dem med sange de sidste to gange, men de har aldrig ville have det, vi har sendt. Næste gange får de otte sange, tilføjer Jesper.

Artiklen fortsætter under billedetDøren i øvelokale er klistret til med post-its. Alle sammen med idéer og mange af dem, der hænger der netop nu, handler om musicallen. Foto: Michael Stub

Af andre scenedrømme har ManBand netop skrevet en musical, der lige nu ligger til gennemlæsning hos et teater. Musicalen hedder "Besættelse" og handler om en ung mand, der brænder alle broer for at komme frem i livet. Det er hovedsagelig Ole, der har skrevet historien, som de efterfølgende har finpudset sammen.

LÆS OGSÅ: Husker du Blop fra "Min søsters børn"? Så hot er han i dag

Musikken er især skrevet af den hemmelige fjerdemand Patrick, der beskriver musikken som det bedste fra den storslåede og pompøse filmmusik.

Det sidste af de mange projekter hedder "Dennis og dellerne", som er et forsøg på at få Dennis til at slå igennem på dansktop-scenen:

- Jeg vil bare gerne ud! Jeg elsker at komme ud til publikum og synge. Hvad jeg så skal synge er næsten lige meget. Jeg synes, det er fedt at spille for nogle, man ved, der kan lide, hvad man spiller, og sådan tror jeg, det er i dansktoppen, fortæller Dennis.

- Vi blev faktisk tilbudt at lave en dansktop-cd lige efter "X Factor", men vi sagde nej tak, da vi var bange for at komme til at sidde fast i en genre for tidligt, supplerer Ole.

LÆS OGSÅ: Ole Henriksen: Jeg frygter at få Alzheimers

Det bliver kun Dennis, man kommer til at se på scenen med "dellerne", Ole og Jesper kommer til at skrive musikken.

Det er også de to, der står for musikken i ManBands eget regi:

- Vi arbejder oftest sådan, at jeg kommer med et tekstoplæg til Jesper. Den idé, jeg kommer med, holder vi os til, og ellers er det bare frit fra leveren omkring sproget. Jesper har et meget mere enkelt og poestisk sprog, end jeg har, fortæller Ole.

- Og så kommer jeg engang imellem med et sangforslag, som de kan høvle ned, indskyder Dennis, og trioen bryder ud i latter.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok