Ghita Nørby er ligeglad: Jeg er vild med kjolen

Ghita Nørby er ligeglad: Jeg er vild med kjolen

Der skal mere end stormvejr på sociale medier til at slå det danske film- og teater-ikon Ghita Nørby omkuld

Det skulle egentligt have handlet om hele den danske kulturelite og de spektakulære rammer, hvor dronning Margrethe til aftenselskab for kun kunst og kultur.

Det er endt med at Ghita Nørby og hendes usædvandlige kjole er rendt med hele opmærksomheden her dagen efter ballet på Christiansborg Slot.

Her er historien bag DÉN kjoleHer er historien bag DÉN kjole

Knapt var den nu 81-årige skuespiller tronet frem på skærmen, før de sociale medier begyndte at koge i lige dele chok og latter over hendes valg af kjole.

Artiklen fortsætter under billedetEn kjole ud over det sædvanlige. Foto: Klaus Bo Christensen

Betegnelser som "moderkage" og "faldskærm" begyndte at dukke op sammen med sammenligninger med alt fra "Big Hero 6" til lederen af de invaderende marsmænd i Tim Burtons "Mars Attacks", mens hun selv lykkeligt uvidende deltog i festlighederne på slottet.

LÆS OGSÅ: Medina viste sin nye fyr frem til bal på slottet

Nu dagen efter er hun nogenlunde lige så upåvirket. Hun er nøjagtigt lige så begejstret for kjolen nu, som da hun valgte at tage den på til tirsdagens fest.

- Jamen, det ER da også en skæg kjole. Den er meget dramatisk. Den har sådan en dyb rustrød farve, som er ganske fantastisk, og den er anderledes end så mange andre kjoler på en god måde. Men jeg har da ikke noget imod, at folk synes og siger, at jeg har en sjov kjole på. Det har jeg jo. forklarer hun til Berlingske.

Artiklen fortsætter under billedetSlæbet var en udfordring. Foto: Klaus Bo Christensen.

Skulle der være en lille udfordring med kjolen, så var det til gengæld slæbet.

- Problemet er, at folk bagved én lige skal være opmærksomme på, at der kommer en dame med slæb. Og slæb er jo ikke en del af kulturen mere, så der var mange, der gik i mit slæb i aftes, forklarer hun til Berlingske.

Kjolen er skabt af designeren Nicholas Nybro og Ghita Nørby forelskede sig i den, da hun så den præsenteret under den københavnske modeuge. Hun fik efterfølgende lov til at låne den til tirsdagens fest, hvorefter den skulle leveres tilbage.

Se de smukke kjoler til dronningens aftenselskab for kunst og kulturSe de smukke kjoler til dronningens aftenselskab for kunst og kultur

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok